Beroepsverenigingen Belgitrans en FIMOP fuseren tot InduMotion vzw

Belgische fusievereniging telt vanaf volgend jaar meer dan 80 leden uit sectoren van aandrijftechniek en industriële automatisering. Hugues Maes van SMC Pneumatics wordt voorzitter.

Trefwoorden: #belgitrans, #fimop, #indumotion

Lees verder

Techniek

( Foto: InduMotion )

ENGINEERINGNET.BE - De twee vakverenigingen FIMOP en Belgitrans gaan vanaf volgend jaar als de nieuwe fusievereniging InduMotion verder. Beide organisaties hebben een zelfde doelpubliek en zijn dus meer dan complementair.

Voor FIMOP gaat het om de invoerders en fabrikanten van pneumatisch en hydraulisch materieel, Belgitrans verdedigt de belangen van de meer (elektro-) mechanisch en mechatronisch georiënteerde aanbieders.

De toenadering tussen beide organisaties begon naar verluidt al in 2012. "Toen bij ons twee jaar geleden een verjongde raad van bestuur aantrad, kwam het project in een stroomversnelling", stelt FIMOP.

Met de fusie spelen de aanbieders in op een onmiskenbare trend. Huidig FIMOP-voorzitter Jo Verstraeten in dat verband: "Onze leden zijn actief in vier technologieën: pneumatica, hydraulica, mechanische aandrijvingen en elektrische aandrijvingen. Die technologieën hebben raakvlakken en de grenzen vervagen. We stellen vast dat aandrijvingen geïntegreerd worden in geleidingen en omgekeerd. Voorts is er de opkomst van mechatronica. Een aantal leden zijn nu lid van de twee verenigingen, nog anderen wisten niet goed bij welke vereniging ze het best zouden aansluiten."

"Door de samensmelting ontstaat er voor alle leden een groter netwerk en verhogen we de efficiëntie van onze vakvereniging", beaamt ook huidig Belitrans-voorzitter Geert Heyvaert.

De nieuwe vzw gaat op 1 januari 2017 officieel van start. Vanaf die datum treedt Hugues Maes van SMC Pneumatics aan als voorzitter van de fusievereniging.

Hij zal worden bijgestaan door Bart Vanhaverbeke (Voith Turbo), Jeroen Dieusaert (Bosch Rexroth), Luc Van Hoylandt (Act in Time), Luc Roelandt (GKN Stromag Benelux), Geert Heyvaert (MGH), Jo Verstraeten (Festo) en Marcel De Winter (Service Hydro).