Nieuw Medisch Spectrum Twente (MST) officieel geopend

Afgelopen weekend opende het nieuwe Medisch Spectrum Twente (MST) officieel zijn deuren. De Universiteit Twente wenst MST met het nieuwe gebouw te feliciteren.

Trefwoorden: #gezondheidszorg, #Medisch Spectrum Twente, #onderzoek, #opleiding, #research, #Universiteit Twente

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Na de officiële opening van het ziekenhuis zal Victor van der Chijs, collegevoorzitter van de UT, een voucher ter waarde van 10.000 euro uitreiken, die kan worden ingezet voor een training naar keuze in het ECTM, het hightech medische simulatiecentrum op de campus van de UT.

Van der Chijs: “De UT en MST werken al lange tijd intensief samen. Samen werken we aan betere zorg voor de patiënt. De Universiteit Twente wil het bestuur en het personeel van het MST van harte feliciteren met deze prachtige locatie.”

Bezoekers uit de regio konden (na de officiële opening) op een Zorgmarkt in het ziekenhuis kennismaken met de zorg die MST levert. Artsen demonstreerden onder meer hoe operaties verlopen en vertelden over de medische zorg die zij leveren en de betekenis van de specialistische zorg voor de regio.

Verder konden ze bovendien kennismaken met nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en technische innovaties op medisch gebied, afkomstig van wetenschappers van de Universiteit Twente en MST.

De Universiteit Twente en MST werken al jarenlang intensief samen. Studenten van de universiteit lopen stage in het MST en diverse specialisten van het MST hebben een aanstelling als hoogleraar of bijzonder hoogleraar bij de UT.

Ook op onderzoeksvlak wordt er veel samengewerkt. Zo werken MST en UT bijvoorbeeld samen aan de ontwikkeling van een ‘elektronische neus’ om longkanker op te sporen, aan ‘smart glasses’ om Parkinsonpatiënten beter te laten lopen en aan een nieuwe pijnloze methode om borstkanker op te sporen, ook bij jonge vrouwen.


(bron en foto: UTwente)