Brussel op plaats vijf voor stedelijk waterbeheer op wereldvlak

VIVAQUA verheugt zich over het uitstekende resultaat dat Brussel heeft behaald in de internationale studie over de duurzaamheid van het stedelijke waterbeheer.

Trefwoorden: #Arcadis, #Brussel, #Sustainable Cities Water Index, #VIVAQUA

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot Arcadis Sustainable Cities Water Index )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens de Sustainable Cities Water Index die het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis heeft gepubliceerd, staat Brussel op de vijfde plaats, na Rotterdam, Amsterdam, Kopenhagen en Berlijn, maar vóór Toronto, Frankfurt, Sydney, Parijs, New York, Londen, ...

Het ingenieursbureau heeft het duurzame waterbeheer op wereldvlak geanalyseerd. De studie werd uitgevoerd in samenwerking met het Centre for Economics and Business Research in 50 steden in 31 landen, verspreid over de 5 werelddelen.

De steden werden geklasseerd naargelang van hun stabiliteit, efficiëntie en de kwaliteit van de watergerelateerde dienstverlening: waterbehandeling, kwaliteit van het water en van de dienstverlening op het vlak van sanering, ...

Brussel, dat met een gemiddelde van 79,8 % de vijfde plaats bekleedt in de algemene rangschikking, staat vierde wat betreft de kwaliteit van de watergerelateerde dienstverlening en zesde in verband met de stabiliteit van de sector.

Christiane Franck, directeur-generaal van VIVAQUA: "Dit is het resultaat van 125 jaar inspanningen om ervoor te zorgen dat er continu kwaliteitsvol en voldoende leidingwater wordt geleverd en om onze kwaliteitsnormen aan de steeds strengere gewestelijke wetgevingen aan te passen."