Supermarktketen Lidl investeert 3,5 miljoen euro in duurzame energie

Lidl Belgium gaat 3,5 miljoen euro investeren om 20 winkels en een distributiecentrum uit te rusten met zonnepanelen.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #duurzaam, #groene energie, #laadpalen, #Lidl, #supermartketen, #zonne-installatie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Lidl )

ENGINEEERINGNET.BE - Dit werd vandaag ter gelegenheid van de Europese Week van de Duurzame Energie en in aanwezigheid van Marie Christine Marghem, Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame ontwikkeling aangekondigd.

Deze investering van 3,5 miljoen euro kadert in het beleid voor duurzame energie dat het merk al ettelijke jaren voert. Lidl wil zijn verantwoordelijkheid als supermarktketen opnemen en bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving met meer respect voor het milieu, de mensen en de maatschappij.

Bij deze supermarktketen gaan discount en duurzaamheid hand in hand. Alle nieuwe installaties en gebouwen worden in deze optiek ontworpen en gebouwd, en leveren al positieve resultaten.

Die hebben ervoor gezorgd dat beslist werd om na de winkels van Mariakerke, Sint-Niklaas, Roeselare en Elsene ook nog 20 andere nieuwe winkels te voorzien van zonnepanelen.

Bovendien zullen aan 3 winkels ook elektrische laadpalen geïnstalleerd worden, om klanten met een elektrische fiets of auto de mogelijkheid te bieden hun voertuig voordelig op te laden tijdens hun shopping.

Lidl produceert steeds meer hernieuwbare energie. In het distributiecentrum van Wevelgem werden in 2010 wel 3.996 zonnepanelen geïnstalleerd, die voldoende energie leveren om meer dan 300 gezinnen een jaar lang van stroom te voorzien.

Daarnaast beschikken 4 winkels reeds over zonnepanelen op hun dak: Gent-Mariakerke, Roeselare, Elsene, Sint-Niklaas. In de komende maanden zullen 20 andere winkels zonnepanelen in gebruik nemen.

Het nieuwe distributiecentrum van Marche-en-Famenne wordt begin 2017 in gebruik genomen en zal ook over een zonne-installatie beschikken met een capaciteit van 1.900 kWp.