ESA verkozen tot meest innovatieve werkplek van Nederland

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA wordt door technische studenten gezien als de meest innovatieve werkplek van Nederland.

Trefwoorden: #ESA, #innovatieve werkplek, #ruimtevaartorganisatie, #technische studenten, #Universum Awards

Lees verder

Techniek

( Foto: ESA - © Orin Sjaris )

ENGINEERINGNET.NL - Afgelopen maandagavond ontving ESA hiervoor een prijs bij de eerste Nederlandse editie van de Universum Awards.

Ook werd maandag de jaarlijkse Universum-ranglijst van de bij studenten meest gewilde werkgevers gepresenteerd. ESA stond op die lijst op een twintigste plek en was de hoogste nieuwkomer onder technische studenten.

De ranglijst werd opgesteld aan de hand van een enquête die tussen november 2015 en april 2016 door bijna 20.000 studenten van Nederlandse hogescholen en universiteiten werd ingevuld. Van die 20.000 studenten volgen er 4.000 een technische studie.

De ranglijst wordt opgesteld door Universum Global, een organisatie die bedrijven helpt bij het evalueren van hun 'employer branding' en aantrekkelijkheid als werkgever.

Uit het onderzoek van Universum Global kwam naar voren dat bijna eenderde van alle technische studenten wil werken als ingenieur. Zij zien intellectuele uitdaging als één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van bedrijven waar ze willen werken.

ESA scoort op dit vlak hoog in de ranglijst. Ook ondernemerschap is belangrijk voor studenten. ESA's activiteiten op het gebied van technologietransfer en incubatie droegen ook bij aan de positieve ranking.

“Op weg hier naar toe konden we eigenlijk al niet zonder de ruimtevaart”, verklaarde ESA's systeem ingenieur Friederike Beyer bij het in ontvangst nemen van de innovatieprijs, samen met twee collega's.

“Van het navigatiesysteem dat onze route vertelde tot buienradar, het zijn allemaal fantastische voorbeelden van manieren waarop ruimtevaartinnovaties ons dagelijks leven verbeteren. En met ESTEC, onderdeel van ESA, in Noordwijk is Nederland een belangrijke basis voor innovatie.”