Zandhoven, Keerbergen en Essen investeren in duurzame mobiliteit

Eandis fungeerde telkens als aankoopcentrale voor de aankoop van de CNG-voertuigen. Ook werden kleinschalige privé-CNG-vulstations geïnstalleerd, die aangesloten werden op het aardgasnet.

Trefwoorden: #aardgas, #aardgasnet, #bedrijfsvoertuigen, #CNG, #compressed natural gaz, #Eandis, #Essen, #Keerbergen, #vulstation, #Zandhoven

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - In Zandhoven werden twee bedrijfsvoertuigen van de groendienst vervangen door twee CNG-voertuigen.

In Keerbergen wed een voertuig uit het wagenpark van het OCMW vervangen door een CNG-versie.

In Essen werden ook twee CNG-voertuigen in gebruik genomen. Het eerste aardgasvoertuig is voor de gemeentelijke diensten. Voor de tweede wagen besliste het OCMW om haar handicar te vervangen door een exemplaar op aardgas.

Deze bestelwagen werd omgebouwd om te voldoen aan de specifieke behoeften voor het vervoer van rolstoelgebruikers en mensen met een handicap.

Burgemeester Luc Van Hove (Zandhoven), burgemeester Gaston Van Tichelt (Essen) en OCMW-voorzitter, Liliane Goyvaert (Keerbergen) verklaren alle drie dat zij met deze omschakeling naar CNG-voertuigen niet enkel proper willen rijden en besparen op energiekosten, maar willen hiermee hun inwoners aanzetten om zelf te kiezen voor milieuvriendelijke voertuigen.


(foto Eandis)

Op de foto: aflevering CNG-voertuig en vulstation in Zandhoven.

CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’ of samengeperst aardgas. Niet te verwarren met LPG, een minder milieuvriendelijk restproduct uit de bewerking van aardolie.