Dertig nieuwe Fellows aan de VUB bekend gemaakt

Op de Fellowship Ceremony heeft de VUB de namen van dertig nieuwe Fellows bekendgemaakt. Het gaat om topmensen uit het bedrijfsleven, overheid of maatschappelijke organisaties.

Trefwoorden: #academici, #bedrijfsleven, #Fellows, #overheid, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

Opleiding

( Foto: VUB - Hugo Thienpont )

ENGINEERINGNET.BE - Onder deze nieuwe Fellows zitten bijvoorbeeld VTM-journalist Faroek Özgünes, Executive Director Bell Labs Belgium Ingrid Van de Voorde, collegevoorzitter Universiteit Maastricht Martin Paul, Chief Marketing Officer Duvel Moortgat Anouk Lagae, naast vele andere vooraanstaande personen.

Ook zijn er achttien Ere-Fellows bijgekomen, waaronder minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. De plechtigheid vond plaats in het stadhuis van Brussel.

Fellows zijn sterke figuren die in de wereld buiten de universiteit hun sporen hebben verdiend. Deze rolmodellen zijn actief in de industrie en het bedrijfsleven, in de wereld van politiek en beleid, bij toonaangevende organisaties en instellingen.

Ze engageren zich om hun ervaring en kennis drie jaar lang te delen met de VUB en haar faculteiten. De leuze “Academia meets Society” is het uitgangspunt van de Fellows bij de VUB.

De Fellows vormen een brug tussen de academie en de samenleving. Deze achterliggende gedachte wordt nog eens extra benadrukt doordat de plechtigheid niet in een aula op de campus plaatsvindt, maar in het stadhuis van Brussel.

Het centrale thema van de ceremonie was de vraag hoe een klein land als België talenten in wetenschappen, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde kan behouden en kweken.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, senior vice-president Telenet Martine Tempels en professor Hugo Thienpont maken er zich sterk voor.


In totaal heeft de VUB nu 79 Fellows en 23 Ere-Fellows.