Umicore opent Poolse fabriek voor katalysatoren

Umicore, materiaaltechnologie- en recyclagegroup, heeft officieel haar nieuwe productievestiging voor uitstootkatalysatoren geopend in het Poolse Nowa Ruda.

Trefwoorden: #autokatalysatoren, #emissiewetgeving, #fabriek, #Polen, #Schonere lucht voor iedereen, #Umincore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Door de opening van deze nieuwe fabriek wil Umicore voldoen aan de toenemende vraag naar autokatalysatoren vanwege haar klanten in Europa, een trend die in de hand wordt gewerkt door de steeds strengere emissiewetgeving in de Europese Unie.

Met deze fabriek breidt de onderneming haar Europese productie verder uit naast haar reeds bestaande fabrieken voor autokatalysatoren in Duitsland, Frankrijk en Zweden.

De fabriek, die zich in de industriezone van Walbrzych bevindt, stelt zo'n 80 mensen te werk en is uitgerust met procestechnologieën van de allerjongste generatie.

Pascal Reymondet, Executive Vice President Catalysis bij Umicore: "Met deze investering kunnen we onze klanten technologieën aanbieden om aan de strengste emissiewetgeving te voldoen en het Europese streven naar "Schonere lucht voor iedereen" ondersteunen."

Hun katalysatoren maken het mogelijk de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke uitstoot van voertuigen om te vormen met behulp van geavanceerde katalyseprocessen.