19 PrIMA-studenten klaargestoomd voor job in onderhoud

In het kader van het PrIMA-project vond onlangs de proclamatie in de kantoren van Actemium in Zwijndrecht plaats. 19 afgestudeerden studeerden af onderhoudstechnicus.

Trefwoorden: #Actemium, #Bilfinger, #Encora, #Maintenance Partners, #onderhoud, #onderhoudstechnicus, #opleiding, #PrIMA-project, #VDAB, #Voka-KvKAW, #Voka ­- Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, #werkzoekenden

Lees verder

Opleiding

( Foto: Voka-KvKAW )

ENGINEERINGNET.BE - Al sinds 2012 leidt Voka ­- Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland (Voka-KvKAW) samen met VDAB en Encora werkzoekenden opleidt tot onderhouds­technicus.

De industrie in onze regio heeft elk jaar twee- tot driehonderd nieuwe onderhoudstechnici nodig. De klassieke uitstroom van scholen is hiervoor onvoldoende. Actemium (founding parner), Bilfinger en Maintenance Partners zetten indertijd mee hun schouders onder het project.

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvKAW: ‘De voorbije jaren hebben meer dan dertig bedrijven zich aangesloten bij het PrIMA-project. Dat illustreert de hoge nood aan goed opgeleide onderhoudstechnici.’

De screening van de kandidaten gebeurt door VDAB, die ook samen met Encora, Stedelijk Centrum voor volwassenonderwijs, de opleiding verzorgt.

Thierry Burki, CEO van Bilfinger ROB, en voorzitter van het PrIMA-project: ‘Met dit traject zijn we eigenlijk de pioniers van het werkplekleren in Vlaanderen, waarbij werkzoekenden hun competenties meteen op de werkvloer krijgen aangeleerd én aan het einde van hun opleiding een erkend certificaat ontvangen.’

‘Als grote contractor van de procesindustrie merken we dat de installaties van onze klanten almaar complexer worden. Maar ook in de voedingssector zien we de jongste jaren een sterke toename van de vraag naar gemotiveerde en gekwalificeerde onderhoudstechnici,’ gaat Burki verder.

De voorbij vier jaar werden dankzij PrIMA een zestigtal werkzoekenden opgeleid tot gecertifieerd onderhoudstechnicus. Het overgrote deel van de afgestudeerden vond hierdoor een vaste job in de industrie.

De contracting- en maintenancesector in ons land stelt 30.000 medewerkers tewerk.