FEBEM verandert naam naar GO4CIRCLE

Onlangs onthulde de federatie van bedrijven voor milieubeheer (FEBEM) haar nieuwe naam: GO4CIRCLE. De naamsverandering past in de wijzigingsoperatie van de federatie van de laatste 10 jaar.

Trefwoorden: #circulaire economie, #FEBEM, #GO4CIRCLE, #hergebruik, #recyclage, #Werner Annaert

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De naamsverandering vormt het sluitstuk van een hele wijzigingsoperatie die de federatie de afgelopen tien jaar heeft ondergaan, en is tegelijk ook een nieuw begin.

Met deze nieuwe naam wil de federatie haar intentie om de circulaire economie in dit land mee vorm te geven extra kracht bijzetten.

Het begrip Circulaire Economie komt steeds vaker op het voorplan. Begin 2016 lanceerde Europa haar Circular Economy Package die producenten in allerhande sectoren verplicht om materialen die einde levensduur zijn op een nuttige manier te kunnen recycleren.

Het nieuwe model werd ook al door de Vlaamse Regering naar voren geschoven als een van dé innovatiepolen voor 2050. Bedrijven zullen de komende jaren dus flink moeten nadenken over hoe ze hun producten van de restafvalberg kunnen houden.

Werner Annaert, Algemeen Directeur van GO4CIRCLE: “Onze leden hebben de kennis, de installaties en de ervaring om bedrijven te helpen de kringloop te sluiten. En daar willen wij als federatie mee onze schouders onder zetten, samen met meer dan 200 privaatrechtelijke bedrijven.”

Minister Joke Schauvliege: “GO4CIRCLE vat perfect het Vlaams afval- en materialenbeleid samen. We willen de materiaalkringlopen sluiten om een duurzame economie te realiseren.”

Deze federatie is in dit land de bedrijfsfederatie voor privaatrechtelijke bedrijven die de circulaire economie centraal plaatsen in hun werking.

Annaert. “We willen de verschillende spelers met elkaar in contact brengen zodat ze samen de materiaal- en energiekringlopen kunnen sluiten. En ervoor zorgen dat materialen die toch ‘verloren’ zijn op een correcte manier op duurzame stortplaatsen belanden.”


(logo: GO4CIRCLE)