Zuid-Hollands investeringsfonds van start met 22 miljoen euro

Startupambassadeur Neelie Kroes heeft het nieuwe investeringsfonds UNIIQ gelanceerd. Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en InnovationQuarter werken samen in dit initiatief.

Trefwoorden: #Erasmus MC, #InnovationQuarter, #investeringsfonds, #Neelie Kroes, #startup, #TU Delft, #UNIIQ, #Universiteit Leiden

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - UNIIQ )

ENGINEERINGNET.NL - UNIIQ heeft 22 miljoen euro beschikbaar om Zuid-Hollandse ondernemers te helpen van hun innovatie een bedrijf te maken.

Innovatieve startups of academische spin-offbedrijven kunnen met startkapitaal uit het fonds hun eerste, risicovolle fase overbruggen.

Het nieuwe fonds combineert de expertise en netwerken van drie topuniversiteiten en een regionale ontwikkelingsmaatschappij. De universiteiten brengen de noodzakelijke technologische kennis in, InnovationQuarter marktkennis en een uitgebreid netwerk van private investeerders.

De lancering van UNIIQ past in de aanpak van startupambassadeur Neelie Kroes om Nederland tot een van de beste plekken in Europa voor startups te maken.

Kroes: ‘In Nederland zijn ongekend veel slimme startups die risico’s nemen en denken in nieuwe business of maatschappelijke modellen. Kapitaal is nodig om die startups hun product, dienst of businessmodel te laten ontwikkelen. Fantastisch dat UNIIQ investeert in deze belangrijke groeifase van startups.’

Paul Althuis, directeur Valorisation Centre bij TU Delf: ‘Wij zien dat het voor academische startups heel moeilijk is om risicokapitaal te krijgen voor het uitwerken van hun innovatie. De stap naar venture capital is gewoon te groot. Dit fonds dicht dit gat.’

UNIIQ is gelanceerd tijdens het InnovationQuarter Jaarevent 2016 en is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie.