Gimv versterkt zijn divisie brandveiligheid met Argina Technics

Gimv-participatie Brakel heeft aangekondid dat het zijn divisie brandveiligheid met het Belgische Argina Technics heeft uitgebreid.

Trefwoorden: #Agrina Technics, #Brakel, #brandveiligheid, #brandveiligheidsystemen, #camerabeveiliging, #Gimv, #glazen daglichtconstructies, #ventilatiesystemen

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Agrina Technics )

ENGINEERINGNET.BE - Midden december kondigde Gimv aan dat het naast het bestaande managementteam een meerderheidsbelang verwierf in de Europese speler Brakel.

Die onderneming is al bijna 40 jaar marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van high-end oplossingen voor en onderhoud op glazen daglichtconstructies, ventilatie- en brandveiligheidsystemen in commerciële en industriële gebouwen.

Nu wordt de verdere internationale groeiambitie doorgezet met de overname van Argina Technics, een Belgisch ontwerper en producent van installaties voor branddetectie, gasdetectie en toegangscontrole voor de zakelijke markt. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook camerabewakings- en alarmsystemen.

Dit bedrijf werd opgericht in 1980 en is gevestigd in Sint-Niklaas. Het is er de afgelopen jaren in geslaagd een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de Benelux. Belangrijke succesfactoren daarbij zijn het gespecialiseerde karakter van het bedrijf, een eigen R&D-team en zeer korte en directe communicatielijnen met de klant.

Deze acquisitie versterkt de divisie brandveiligheid van Brakel en past perfect binnen de strategie om - naast het uitgroeien tot een one-stop-shop met high-end producten/systemen - verder te internationaliseren en te groeien op het vlak van onderhoud & diensten.

Argina Technics zal voortaan worden geleid door Koen De Maeght, actueel Managing Director van Brakel Aero België. Beide bedrijven zijn goed voor meer dan 70 miljoen euro omzet en stellen ruim 350 werknemers te werk.