Go! Atheneum Klein-Brabant wint Prijs Wout Theuws 2016

De leerlingen Go! Atheneum Klein-Brabant hebben de Prijs Wout Theuws 2016 voor beste eindwerk rond onderhoud gewonnen.

Trefwoorden: #BEMAS, #Go! Atheneum Klein-Brabant, #onderhoud, #SDT, #Wout Theuws prijs

Lees verder

Opleiding

( Foto: BEMAS )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de afstudeerproclamatie ontvingen Brandon Thoen, Lennert Van Daele en Nick Van Riel de Prijs Wout Theuws 2016 voor hun geïntegreerde proef “Revisie draaibank”.

Het is de eerste keer dat BEMAS (Belgian Maintenance Association) deze award uitreikt. De winnaars ontvingen elk een cheque van € 200, de school kreeg een 3D-geprinte award en een SDT200 ultrasoontoestel ter waarde van € 3.165.

De prijs Wout Theuws is een wedstrijd voor leerlingen in het laatste jaar van het BSO, TSO of SE-N-SE, die een geïntegreerde proef (GIP) of stageverslag maken met als onderwerp onderhoud of betrouwbaarheid.

Met deze prijs wil de vakvereniging zich rond technisch onderhoud jongeren in een technische opleiding inspireren om, net als Wout Theuws van Bosal (Maintenance Manager van het jaar 2000), hun carrière te starten in onderhoud met de ambitie zichzelf verder te ontplooien tot een echte industriële leider op hoog niveau.

BEMAS-directeur Wim Vancauwenberghe: “Voor ons heeft Wout een schitterende voorbeeldfunctie. Hij volgde een technische opleiding automechanica en startte op 16-jarige leeftijd zijn carrière in een garagebedrijf.

Door hard werken, een grote leergierigheid en avondstudie, kreeg hij steeds meer verantwoordelijkheden toegeschoven. Hij rondde in 1991 de opleiding ‘Master in integraal onderhoudsbeheer’ af.”