Aucxis en MediaGeniX winnen Leeuw van de Export 2016

Met de Leeuw van de Export zet FIT jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten in de kijker. Op deze 15de editie wonnen Aucxis en MediaGeniX de prestigieuze exportaward.

Trefwoorden: #Aucxis, #export, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #Leeuw van de Export, #logistiek, #MediaGeniX

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - De prestigieuze exportaward, initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT), werd eind vorige week uitgereikt door van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

In de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ haalde Aucxis het van Chemicar Europe en iText Group.

MediaGeniX liet Eurofins Digital Testing Belgium en Nelissen Steenfabrieken achter zich in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’.

Vlaams minister-president Bourgeois: “Vlaanderen is een van de meest geglobaliseerde regio’s ter wereld. In 2015 gingen alleen Nederland en Ierland ons voor in de gerenommeerde KOF-globaliseringsindex van ETH Zürich.

Export vormt de motor van onze Vlaamse economie en het spreekt voor zich dat we daar maximaal moeten blijven op inzetten. Daarbij speelt Flanders Investment & Trade een beslissende rol."


Aucxis (Stekene, Oost-Vlaanderen): Expert in de automatisering van tijdkritische industriële processen. Daarnaast produceert de Vlaamse kmo ook procescontrolesystemen, vooral voor de langetermijnbewaring van fruit.

Het bedrijf exporteert naar bijna 60 landen wereldwijd. In 2015 realiseerden de 47 medewerkers een omzet van ruim 6 miljoen euro.


MediaGeniX (Groot-Bijgaarden): ontwikkelt en implementeert het broadcastmanagementsysteem WHATS’On overal ter wereld. Daarmee beheren mediagroepen de volledige flow en planning van hun radio-, tv- en contentkanalen.

Met 76 medewerkers (VTE) in 2015, aangevuld met een netwerk van contractors en experts, behaalde het bedrijf toen een omzet van 21 miljoen euro.