SPIE renoveert vijf bruggen in het Zuid-Hollandse Aarkanaal

Het gaat onder meer om betonreparaties, het vervangen van slijtlagen en aandrijvingen en het geheel vervangen van de elektrotechnische- en besturingsinstallaties en verkeerssystemen.

Trefwoorden: #aandrijvingen, #Aarkanaal, #besturingsinstallaties, #betonreparaties, #elektrotechnische installatie, #renoveren, #slijtlagen, #SPIE, #verkeerssystemen

Lees verder

Techniek

( Foto: By H.P.Burger - wikimedia )

ENGINEERINGNET.NL - Het 11 kilometer lange Aarkanaal ligt in Zuid-Holland, waar het de Amstel - via het Amstel-Drechtkanaal - verbindt met de Drecht en de Oude Rijn.

Het project van opdrachtgever Provincie Zuid-Holland betreft groot onderhoud aan de Kattenbrug, Papenbrug, Vijfgatenbrug en Aardammerbrug (gemeente Nieuwkoop) en de Zegerbrug (gemeente Alphen aan den Rijn). Er zijn geen financiële details over de opdracht bekend gemaakt.

In dit multidisciplinaire project is SPIE verantwoordelijk voor het uitvoeren van betonreparaties, vervangen van slijtlagen, conserveringswerkzaamheden, renovatie en vervanging van aandrijvingen en het geheel vervangen van de elektrotechnische- en besturingsinstallaties en verkeerssystemen. Bovendien moeten de bruggen geschikt worden gemaakt voor afstandsbediening van de centrale bedienpost in Alphen aan den Rijn.

Nadat de bruggen onder handen zijn genomen door SPIE voldoen deze weer aan de nieuwe normen en kunnen ze er weer 15 jaar tegenaan. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd in een korte doorlooptijd; medio 2017 dienen de werkzaamheden te worden afgerond. Hierna zal SPIE de bruggen de komende twee jaar onderhouden.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dat zich richt op technische dienstverlening in de sectoren energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over bijna 600 vestigingen in 38 landen genereerde de SPIE Groep een geconsolideerde omzet van 5,3 miljard euro en een geconsolideerde EBITA van 351 miljoen euro in 2015.

In het segment 'North-Western Europe', waar 9.400 medewerkers werkzaam zijn vanuit meer dan 130 vestigingen, genereerde de SPIE Groep een omzet van 1,31 miljard euro in 2015.