Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van Talke over

Door deze overname komen de 3 vestigingen van Talke in de Benelux in handen van Katoen Natie. Het gaat hierbij om Talke België, Alfred Talke Logistic Services, Talke Nederland.

Trefwoorden: #Alfred Talke Logistics, #Katoen Natie, #logistiek, #overname, #Talke

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Alfred Talke Logistics )

ENGINEERINGNET.BE - De overname kadert in de strategie van Katoen Natie om haar leiderschap als dienstverlener voor de Europese chemische sector verder te verstevigen.

Het bedrijf wil dit enerzijds bereieken door te blijven investeren in nieuwe installaties en anderzijds door bestaande vennootschappen over te nemen (consolidatie). Dit komt de dienstverlening aan haar klanten ten goede.

Ook buiten Europa blijft Katoen Natie actief op zoek naar expansie opportuniteiten in de markt van opslag en behandeling van kunststoffen. Zo werd eerder deze maand een on-site activiteit overgenomen in Columbia en werd in Mexico een on-site logistiek platform in gebruik genomen.

Met deze overname wordt Katoen Natie nog groter op het gebied van logistieke dienstverlening in de chemische sector, zowel in thuisbasis Antwerpen als Nederland.


Enkele cijfers over Talke:
De totale jaarlijkse omzet bedraagt 22 miljone euro en stelt 100 mensen te werk.