Oiltanking neemt alle aandelen van Antwerp Gas Terminal over

Oiltanking, partner op het gebied van onafhankelijke opslag voor gassen, laat weten dat het 100% van de aandelen Antwerp Gas Terminal heeft overgenomen.

Trefwoorden: #Antwerp Gas Terminal, #LPG, #Oiltanking, #opslag, #opslagcapaciteit, #overname, #petrochemie, #petrochemische gassen, #terminal

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - In deze geglobaliseerde wereld is de vraag naar energie en grondstoffen veranderd. Oiltanking heeft besloten haar opslagmogelijkheden proactief verder te diversifiëren, onder andere door deze overname.

Als onderdeel van de overname zal het bedrijf zich richten op de verdere groei van de terminal waarbij de jarenlange operationele ervaring en professionaliteit van beide bedrijven gecombineerd zal worden.

Antwerp Gas Terminal is gelegen in de Haven van Antwerpen. De terminal heeft een opslagcapaciteit van 138 400 cbm en biedt zowel opslag-, doorvoer- als distributiemogelijkheden voor onder druk gezette en gekoelde LPG en petrochemische gassen.

De terminal heeft verschillende logistieke mogelijkheden: toegang tot diep water in combinatie met pijpleiding-, binnenvaart-, spoor- en wegverbindingen. De site voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.


(foto: screenshot video Oiltanking