Accenture investeert half miljoen euro in Delftse RoboValley

Accenture kondigt vijfjarige samenwerking aan met innovatiehub voor robotica in Delft om samen nieuwe generatie roboticatechnologie te ontwikkelen.

Trefwoorden: #accenture, #delft, #robot, #robovalley

Lees verder

research

( Foto: Accenture )

ENGINEERINGNET.NL - Als onderdeel van de samenwerking willen beide organisaties best practices vastleggen om robotica te implementeren in grote organisaties. Dit omvat tevens het onwikkelen van proof-of-concepts en mogelijke gebruikerscases voor verschillende sectoren.

Ook willen beide partijen innovatieworkshops voor hun klanten inrichten om te praten over nieuwe roboticatoepassingen die 'de arbeidscapaciteit verhogen en nieuwe groeimogelijkheden creëren'.

“De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan razendsnel, zegt Frank Rennings, directeur Technologie van Accenture Nederland. "Wij geloven vanuit open innovatie sterk in een krachtenbundeling van onderzoek, ondernemers en start ups op één plek. Dat helpt ons om nieuwe toepassingen sneller naar de markt te brengen.”

Arthur de Crook, Business Development Manager van RoboValley: “Via het internationale netwerk van Accenture hebben wij direct toegang tot een grote groep bedrijven die te maken krijgen met robotisering. En we vergroten onze zichtbaarheid als internationaal kenniscentrum. Samen met Accenture gaan we global reports uitbrengen over de meest recente ontwikkelingen in robotica.”


ACHTERGROND
In RoboValley werken meer dan 170 robotica-onderzoekers, met het TU Delft Robotics Institute als kloppend hart. In de hub zijn nu 30 robotica start-ups gevestigd naast al langer bestaande roboticabedrijven. De verwachting is dat er de komende 10 jaar 15.000-25.000 banen gecreëerd worden in RoboValley en er 250.000-360.000 m² aan kantoor- en labruimte nodig is voor deze roboticabedrijven.