VDL en InMotion werken samen aan ontwikkeling elektrische raceauto

VDL Groep en Automotive Technology InMotion, een studententeam van 50 studenten van de TU/e en Fontys Hogescholen, werken samen aan de ontwikkeling van een elektrische raceauto.

Trefwoorden: #Automotive Technology InMotion, #elektrische raceauto, #Fontsys, #studententeam, #TU/e, #VDL Groep

Lees verder

research

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERINGNET.NL - VDL Groep ondersteunt het team om het effect op batterijtechnologie te onderzoeken bij extreme belasting. Deze kennis wordt vervolgens toegepast in de verdere ontwikkeling van hun zero emissie voertuigen.

In het weekeinde van 19, 20, 21 augustus zal het studententeam InMotion op Circuit Park Zandvoort de eerste publieke demo verzorgen, waarna ze een poging zullen doen om het ronde-record voor elektrische wagens te verbreken.

Als technologisch partner zal VDL Groep samen met InMotion de ontwikkeling van het accupakket en de complete aandrijflijn van de elektrische raceauto voortzetten.

De KP&T IM/e is de eerste volledig zelf ontwikkelde raceauto door InMotion. Tijdens de Dutch Design Week in oktober 2015 werd het voertuig met trots gepresenteerd. De raceauto fungeert als ontwikkelplatform voor verschillende systemen en technologieën, zoals actieve aerodynamica en elektrische aandrijving.

Na optimalisatie van deze systemen worden ze geïmplementeerd in de langeafstand raceauto, de IM01. Het uiteindelijke doel van het studententeam is om mee te doen aan de 24 uur van Le Mans in 2020.

Voordat het zover is, wordt het voertuig ingezet om het ronde-record voor elektrische wagens te verbreken op het circuit van Zandvoort. Hiervoor is een drietal bekende Nederlandse autocoureurs verbonden met het studententeam, namelijk Jan Lammers, Xavier Maassen en Nick Catsburg.

Tevens wil het team in 2017 een poging doen om het record voor elektrisch aangedreven voertuigen op de Nürburgring Nordschleife (Duitsland) op hun naam te zetten. Met een topsnelheid van 285 km/u behoort deze raceauto nu al tot de absolute wereldtop.

De uitstekende wegligging komt vooral door het veelvuldig gebruik van materialen zoals carbonfiber en titanium om het gewicht van de raceauto extreem laag te houden.


Op de foto v.l.n.r.:
Johan van Uden en Marco Lenssen, studententeam InMotion, Menno Kleingeld, Managing Director VDL Enabling Transport Solutions. Niels Janssen, Reinier Kleissen en Bas de Wit, studententeam InMotion.