Gimv heeft meerderheid in Summa verworven

Gimv investeert in de verdere internationale groei van het Belgische Summa, een Europese marktleider in digitale snijmachines en verwerft op die manier de meerderheid in het bedrijf.

Trefwoorden: #digitale snijmachine, #Gimv, #investeren, #investeringsmaatschappij, #Summa

Lees verder

Techniek

( Foto: Summa )

ENGINEERINGNET.BE - Ook het management van Summa zelf investeert in deze transactie met als ambitie inzetten op verdere geografische expansie en nieuwe innovatieve producten op de markt brengen.

Summa is Europees marktleider in het segment van de rolsnijmachines, waarmee flexibele materialen op rol snel kunnen worden versneden. Sinds enkele jaren is de onderneming ook actief in de markt van vlakbed-snijmachines, die toelaten om nauwkeurig en snel complexe vormen uit harde materialen te snijden.

Beide type machines worden in de grafische sector gebruikt tijdens het afwerkingsproces voor het versnijden van karton, textiel, vinyl, plexiglas, enz.

Het bedrijf, nu gevestigd in Gistel, bestaat sinds 1973. Sindsdien wisselde het bedrijf meermaals van eigenaar tot het in 1999 in handen kwam van de huidige Amerikaanse eigenaar samen met 2 Belgische vennoten uit het huidige managementteam.

In 2015 realiseerde het bedrijf met 52 werknemers een omzet van 17,7 miljoen euro. De ambitie is om dit cijfer tegen 2020 met meer dan 50% te doen groeien.