VDL ETG Projects mag Trefecta’s heavy duty eBike produceren

Professionele eBike wordt eind eind 2016 op de markt verwacht. "Na succesvolle prototypefase en productie van eerste serie van 50 fietsen is Trefecta nu klaar voor de volgende stap".

Trefwoorden: #eBike, #Emobility, #fiets, #VDL Enabling Technologies, #VDL ETG Projects

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.NL - De eBike Van Trefecta is een elektrische fiets die speciaal ontworpen werd om onder de meest extreme omstandigheden te functioneren, bijvoorbeeld op ruw off-road terrein. Bijzonder aan de elektrische fiets is dat deze zowel op moeilijk begaanbaar terrein als op normale wegen zeer snel is, ook bij het beklimmen van steile hellingen.

Hij bereikt vanuit stilstand een snelheid van 45 km per uur in minder dan 6 seconden. De topsnelheid ligt rond de 90 km per uur en de fiets kan veel gewicht dragen, circa 160 kg. Dat maakt deze eBike een professioneel en duurzaam transportmiddel voor onder andere politie en defensie.

VDL ETG Projects te Eindhoven laat nu weten het contract voor de serieproductie van de fiets verworven te hebben, nadat het vroeger ook de opdracht voor een productierijp maken ervan in de wacht had gesleept. In een eerste fase zal het alle maakdelen leveren, maar later mag het ook de gehele supply chain voor zijn rekening nemen.

Er wordt in de tweede helft van 2016 gestart met de productie van 200 stuks. Naar verwachting zullen in de daarop volgende jaren de productieaantallen verder toenemen. De eerste fietsen van dit type moeten eind 2016 op de markt komen.

Trefecta op zijn beurt is in 2014 opgericht om de binnen de Duitse moederorganisatie Emobility Concepts GmbH ontwikkelde ideeën om te zetten naar seriematig te produceren voertuigen. Op dit moment bevindt het bedrijf zich in de overgangsfase van startup naar scale-up. Trefecta is gevestigd in Den Haag (kantoor) en Hillegom (prototype en specials), met uitbestede productie in Eindhoven, Kornwestheim en Altenstadt.


ACHTERGROND
VDL ETG Projects is gevestigd in Eindhoven en is één van de productielocaties van VDL Enabling Technologies Group, dat zelf deel uitmaakt van de VDL Groep. Het bedrijf heeft een erkende staat van dienst in de serieproductie van 'high-mix low-volume' producten en in het ontwerp en de realisatie van prototypes en complexe productielijnen.