Big data, cloud, mobile workers, drones... nu de toekomst

In april ging in Brussel de 3de editie van de EMEA-klantenmeeting van Emerson door. Gezien het belang van de chemiecluster in de Antwerpse haven, ook voor België geen onbelangrijk evenement.

Trefwoorden: #Big data, #cloud, #drones, #Emerson, #mobile workers

Lees verder

maint_art

Download het artikel in

ENGINEERINGNETNET.BE - Pieter Iles-Smith van Glaxo-SmithKline, ook voorzitter van de Emerson users group, situeerde in zijn welkomswoord de overheersende sectorale tendenzen: «De lage olieprijzen van vandaag beperken de marges in de petrochemie. Maar de chemie en life science krijgen dan weer investeringsruimte om marktvoordeel te genereren. Belangrijk is ook de druk - vooral vanuit de EU - om de energieconsumptie en de emissies te reduceren. Specifiek voor de life science is dat voor de Europese landen de gezondheidszorg onbetaalbaar wordt. En dat door internationale reizen gevaarlijke virussen – zoals de Zika-virus – wereldwijd besmettingen genereren.»

«Nieuwe vindingen en diversificaties staan vandaag niet meer in het teken van 'veel geld opbrengen'. Ze zijn, zeker in Europa, nodig om de veelal 20 jaar of oudere fabrieken om te bouwen tot Industrie 4.0-bedrijven. Een uitdaging voor een sector om het vertrouwen van de gemeenschap te behouden. En Industrie 4.0 staat voor internet of things, smart production met adaptable, flexibele en zelflerende modulaire systemen, en big data. En expertisehulp vanuit ‘the cloud’. Vijf jaar geleden ondenkbaar, recent nog onbespreekbaar, vandaag de toekomst.»

Project Certainty
Roel Van Doren, president van Emerson Process Management Europe wees erop dat heel wat technische projecten hun doelstellingen niet halen: «Volgens IPA-studies mislukken 65% van alle projecten groter dan 1 miljard dollar omdat ze het budget met 25% en/of de projecttijd met 50% overschrijden.

Ook 35% van alle projecten onder 500 miljoen dollar zijn in die betekenis mislukt. Mislukt omdat hun terugverdientijd, hun rendement hierdoor in gevaar komt. Om projecten te doen lukken is het belangrijk om tijdens de ontwerp- en engineeringsfase de projectdoelen en de uitvoeringsstrategie goed te bepalen.»

Cloud wordt belangrijker
«Omdat de engineeringteams meestal verspreid zitten over meerdere landen gaat ‘the cloud’ een belangrijke rol spelen. Enerzijds om alle specificaties en basisdocumenten te centraliseren. Anderzijds om met meerdere groepen op hetzelfde ontwerp te werken. Complexiteit van het project verminderen is eveneens belangrijk.

Denk aan het loskoppelen van hard- en software in de automatisering door de sturingssoftware te ontwikkelen op de gesimuleerde procesomgeving. Nieuwe technologie - zoals electronic marshalling (overzetten van veldbekabeling naar de I/O’s van de DCS) - helpt dan weer om de uitvoeringsfase te verkorten en minder impact te hebben van de last-minute wijzigingen.»

Excellent in Operation
Xavier Marchant van Emerson Proces Systems and Solutions: «In operations telt de reliability van het equipment. Het stopt niet meer bij het predictief detecteren van pannes. Belangrijk zijn gerichte metingen voor het snel detecteren van foutoorzaken, waardoor stilstanden of verliezen vermeden worden. Afval en emissies zijn ook verspilde grondstoffen.»

«Een voorbeeld van snelle detectie die grondstoffen spaart: in gasaffakelsystemen kan men met auditieve sensoren de goede werking van de kleppen bewaken (veiligheid), maar ook de klepdichtheid in gesloten toestand (energie- en grondstoffenbehoud). Draadloze ‘pervasive sensing’ maakt het snel opsporen van energieverliezen betaalbaar.

Zo is - met een ratio van 15% pannes op jaarbasis - de controle van condenspotten met draadloze auditieve sensoren bij grote diameters korter dan 5 maanden. Via analyse van de werking van warmtewisselaars - met draadloze meters voor temperatuur (infrarood) en flow (ultrasoon) voor en achter de warmtewisselaar - kan men de ideale reinigingstijd ervan bepalen. Het systeem verdient zich terug in minder dan 6 maanden en men heeft tevens een betere uptime.»

Daarnaast signaleert Marchant de beloftevolle technologie van de ‘wireless mobile workers’. Hierbij worden fieldmensen uitgerust met tablets in plaats van zender-ontvangers. Vroeger was voor fieldtesten communicatie nodig tussen de techniekers in het veld en de mensen in de controlezaal.

«Nu kunnen ze via de terminal zelf field devices bedienen en zonder externe interventies op hun werking testen. Hiermee worden enorm veel werkuren bespaard.» Van Doren vult aan: «Ik wil erop wijzen dat wij, naast de evolutie naar draadloze meetsystemen, ook een tendens naar kalibreerloze meters vastsellen. Een goed voorbeeld daarvan is gasanalyse (absorptiespectroscopie) op basis van ‘tunable diode lasers’.

Door hierin het absorbtieprofiel van het te detecteren gas op te slaan, kan men deze - zonder kalibreren - detecteren. Het gaat om gassen zoals CO, CO2, ammoniak (NH3), methaan (MH4), freoncomponenten...»

Openstaan voor...
Jack Uldrich, futurist en keynotespreker over de terughoudende attitude van productiebedrijven om nieuwe technologieën te omhelzen: «De industrie moet leren om creatiever naar problemen en oplossingen te kijken. Als een consument een transportbehoefte heeft, kan hij een wagen kopen, maar ook een taxi bellen of gebruik maken van Uber.

Dus, denk vanuit de industrie aan mogelijkheden zoals de iPhone, Google Glasses of virtual reality om interactief informatie te leveren aan de onderhoudstechnicus. En waarom niet 3D-printing voor uw wisselstukken uitproberen? Via nano-factoring kan men nu al enorm sterke en corrosiefbestendige staalsoorten produceren.»

Drones in onderhoud?
Ook daar bieden zich naar verluidt zeker mogelijkheden aan. Uldrich: «Denk aan drones die uitgerust zijn met camera’s, maar bijvoorbeeld ook met auditieve sensoren voor het opsporen van de kleinste lekken in de plant, en met infrarooddetectoren om energieverliezen te detecteren.

Gecombineerd met elektronische logboeken en de nodige diagnose- en risico-analysesoftware kan men uit de gemeten emissies lessen trekken over de goede werking van het proces. Op dit ogenblik hebben de productiebedrijven nog niet altijd voldoende kennis over de juiste (nieuwe) technieken in huis.»

Uldrich waarschuwt voor een té afwachtende houding tegenover het invoeren van nieuwe technologie: «Veel technologieën leken in het verleden of schijnen vandaag te onbelangrijk, te futuristisch om ernstig te overwegen voor het productiegebeuren.» Maar hun toepassing stijgt exponentieel.

Als, startende van één, het aantal gebruikers van een technologie elk jaar verdubbelt, heeft men er na 10 jaar vijfhonderd, na 20 jaar een half miljoen en na 25 jaar... 15 miljard gebruikers! Uldrich: «Veel moderne technologieën staan vandaag slechts 5 jaar van die datum af. En dan zijn we pas in 2020!»

Cloud-diensten
En dat brengt ons tot het hoofdstuk van de 'in the cloud'-diensten, de services die via de cloud door thirth parties worden aangeboden. Waarbij zich de pertinente vraag stelt naar de rol van de technische leverancier en naar de privacy-en geheimhoudingsproblematiek van in de cloud verzamelde onderhouds- en productiedata.

Uldrich liet een ballonnetje op: «Het is niet ondenkbaar dat leveranciers op basis van door hen verzamelde real time gegevens de plants van klanten continu zullen gaan opvolgen. Deze kunnen dan regelmatige rapporteringen sturen of zelfs via ‘hot alarms’ de onderhoudsploeg bij de klant verwittigen van foute evoluties in het equipment. Of, waarom niet, zelf een eigen team ter plaatse sturen.»

Top Quartile-performantie
Pieter Iles-Smith: «Het komt er vandaag vooral op aan nieuwe technologie en originele werkmethodes in uw plant te implementeren. Productieplants die daarin excelleren, behoren tot het 'best presterend kwart'.

Uit studies van Solomon Associates blijkt namelijk dat bedrijven die tot de top 25% best presterenden (het zogenaamste 'top quartile') behoren, een veel hogere plant availability van 97% kunnen voorleggen. Voor het laagste quartile geldt een behoorlijk lagere uptime van slechts 84%.

En gelijktijdig blijkt dat de beste presteerders ook nog eens een veel lagere onderhoudskost neerzetten. Bovendien: nieuwe technologie is er niet (alleen) voor nieuwe productie-units.»


(foto's: Emerson)
Alfons Calders, Maintenance Magazine