Siemens Healthineers stapt in molecular services voor oncologie

Siemens Healthineers, de vroegere healthcare-tak van het Duitse concern, doet met NEO New Oncology in Keulen een eerste overname. "We willen ons portfolio voor Molecular Services uitbreiden"

Trefwoorden: #Healthineers, #Molecular, #Molecular Services, #oncologie, #overname, #Siemens Healthineers

Lees verder

research

( Foto: Siemens Healthineers, Kees Smaling )

ENGINEERINGNET.NL - Sinds eind vorig jaar is de business unit Siemens healthcare een afzonderlijk beheerde en autonome zakengroep binnen de overkoepelende bedrijfsstructuur van het concern. In mei van dit jaar werd bekend dat die activiteiten ook een nieuwe merknaam krijgen: Siemens Healthineers.

CEO Joe Kaeser liet bij de aankondiging van de nieuwe naam al weten op zoek te zullen gaan naar overnames. Met de acquisitie van het jonge, eerst in 2012 opgerichte en hooggespecialiseerde NEO New Oncology in Keulen maakt hij zijn belofte alvast een eerste maal waar.

Door de aankoop, die dateert van eind maart 2016 maar eerst nu bekendgemaakt werd, breidt Siemens Healthineers zijn aanbod voor diagnostiek uit. Het diagnostische platform NEO1 van New Oncology levert moleculair-genetische informatie aan pathologen en oncologen waarmee deze doelgerichte kankertherapieën op maat van hun patiënten kunnen bepalen. De Keulse onderneming ontwikkelt meer bepaald tests op basis van NGS (Next Generation Sequencing) voor tumoren, waarbij zowel weefselmonsters als lichaamsvloeistoffen worden geanalyseerd.

Kees Smaling, directeur Siemens Healthcare Nederland: “We werken nu al met het team van NEO New Oncology en andere sterke researchpartners samen om ons portfolio voor Molecular Services uit te breiden en de NEO-tests op onze wereldwijd belangrijkste markten te introduceren.“

“We willen uitgroeien tot dé pionier voor zorgaanbieders wereldwijd“, beloofde David Stein, hoofd Strategie en Innovatie, bij de aankondiging van de aankoop. “We willen onze activiteiten met name in drie velden uitbreiden: moleculaire diagnostiek, services en therapie." Wordt dus ongetwijfeld nog vervolgd.