Megaoperatie bij station Almere Centrum voor inzet extra treinen

DuraVermeer Infra zorgt voor de aanleg van ruim twee kilometer extra spoor, nieuwe keersporen, wissels en seinen, zodat er meer treinen kunnen rijden tussen Almere en Schiphol.

Trefwoorden: #DuraVermeer Infra, #Prorail, #Schiphol, #station, #station Almere Centrum, #trein

Lees verder

Techniek

( Foto: ProRail )

ENGINEERINGNET.NL - Vrijdag 19 augustus ging dit zeven dagen durende project van start, met het buiten dienst nemen van het treinverkeer tussen Lelystad en Weesp.

Aannemer DuraVermeer Infra brengt samen met ProRail bij station Almere Centrum ruim twee kilometer extra spoor aan, plus twee keersporen, veertien nieuwe wissels en tientallen extra seinen. Aannemer BAM is verantwoordelijk voor de aanleg van 24 kilometer geluidsscherm.

Doordat er meer seinen worden geplaatst, kunnen er ook meer treinen op het spoor worden ingepast. De seinen zorgen ervoor dat treinen op de juiste afstand tot elkaar rijden. Extra seinen delen het spoor op in meer secties, waardoor meer treinen tegelijk op een baanvak achter elkaar aan kunnen rijden met voldoende ruimte ertussen.

Daarnaast worden er twee keersporen aangelegd. Die maken het mogelijk om treinen voortaan buiten station Almere Centrum te keren. Een trein keren betekent onder andere dat de machinist de trein moet stilzetten en van de ene naar de andere cabine moet lopen.

En dat kost tijd. Nu gebeurt dat nog op het perron van het station, wat dat spoor en perron blokkeert voor andere treinen. Straks kan dit buiten het station bij een speciaal keerspoor en kunnen andere treinen er alvast langs.

Ook komen er veertien nieuwe wissels. Die maken het mogelijk om optimaal van de extra sporen gebruik te maken. Zo ontstaat niet alleen meer ruimte om extra treinen tussen de Randstad en Flevoland te laten rijden, maar ook meer mogelijkheden om aanpassingen te doen bij eventuele vertragingen of problemen op het spoor.

De werkzaamheden zijn een volgende stap in het project OV SAAL, waarvoor onder andere al 8 kilometer spoor is verdubbeld tussen Schiphol en Duivendrecht en extra keersporen zijn aangelegd bij station Almere Oostvaarders.

Samen met nog enkele aanpassingen en vernieuwingen die in de loop van dit jaar plaatsvinden, is het spoor dan eind dit jaar gereed om elk uur extra treinen in te zetten van en naar Schiphol.