Emerson Electric verkoopt Leroy-Somer en Control Techniques

Nidec neemt activiteiten 'Motors, Drives and Electric Power Generation' voor 1,2 miljard dollar over van Emerson Electric. Leroy-Somer en Control Techniques worden Japans.

Trefwoorden: #control techniques, #emerson, #emerson electric, #japan, #leroy-somer, #nidec, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Nidec /Leroy-Somer )

ENGINEERINGNET.BE - Dat het Japanse Nidec, een industrieel concern met een kleine 97.000 werknemers, zich opnieuw aan een overname waagt komt niet echt als een verrassing. Het beursgenoteerde bedrijf besliste een aantal jaren geleden al zijn groeistrategie te wijzigen door andere marktsegmenten dan zijn klassieke businesses op te zoeken en zich eveneens toe te spitsen op beloftevolle toekomstmarken, zoals motion control, AGV's (automated guided vehicles) en robots.

Dat leidde het afgelopen halve decennium al tot meerdere overnames, waaronder die van de Motors & Controls divisie van hetzelfde Emerson (2010), Ansaldo Sistemi Industriali S.p.A. (2012), Avtron Industrial Inc (23012) en Kinetek Group Inc (2012).

Nu vond het dus engineeringgigant Emerson Electric bereid al zijn activiteiten in het segment 'Motors, Drives and Electric Power Generation' van de hand te doen. Een van de drijfveren voor de overname is volgens Nidec de sterke klantenkring die de Emerson-divisies historisch opgebouwd hebben in Europa en op het Noord-Amerikaanse continent. Dat zijn regio's waar het Japanse merk niet of althans veel minder bekend is.

Daarnaast zijn Leroy-Somer en Control Techniques veel steviger ingeburgerd in de wereld van de industriële engineering en fabrieksautomatisering, markten waarin de Japanners minder thuis zijn, maar die essentieel zijn voor hun toekomststrategie.

Leroy-Somer en Control Techniques zullen naar verluidt deel uitmaken van Nidec's ACIM-divisie (Commercial & Industrial Motors) . Het overnamebedrag: 1,2 miljard dollar.