Ford wil tegen 2021 volledig zelfrijdende auto in productie nemen (+ video)

Ford wil tegen 2021 een volledig zelfrijdende auto in productie nemen. Het treedt daarmee in de voetstappen van Google. Andere automerken geven de voorkeur aan een trapsgewijze invoering.

Trefwoorden: #Civil Maps, #ford, #Fusion Hybrid, #google, #LiDAR, #Nirenberg Neuroscience, #SAIPS, #silicon valley, #tesla, #Velodyne, #zelfrijdend

Lees verder

research

( Foto: Ford )

ENGINEERINGNET.BE - Ford wil vanaf 2021 starten met de grootschalige productie van zelfrijdende voertuigen. De autobouwer maakte het nieuws bekend tijdens een netwerkevent.

Het volgende decennium zal de automatisering van de auto centraal staan, stelde president en ceo Mark Fields. "Wij menen dat de zelfrijdende auto een even drastisch impact op onze maatschappij zal hebben als de productie aan de lopende band die we bij Ford een eeuw geleden uitvonden." En ook: "We willen ons niet beperken tot auto's uit de duurdere luxeklasse, miljoenen mensen moeten zich onze zelfrijdende auto's kunnen veroorloven."

Het R&D-lab in Palo Alto, nu al een van de grootste in de regio, moet tegen eind 2017 in omvang verdubbelen. Bovendien schroeft Ford zijn investeringen in vier gebieden op: geavanceerde software- algoritmen, 3D mapping, LiDAR en radar- en camerasensoren.

Voor de onontbeerlijke technologische doorbraken rekent Ford rekent vooral op vier start-ups. Samen met het in Silicon Valley gevestigde Velodyne wil het snel een in massa produceerbare LiDAR-technologie (light detection and ranging) klaar hebben. Door de vroegere overname van het Israëlische SAIPS versterkte Ford zijn expertise op het vlak van artificiële intelligente, algoritmen waarmee zelfrijdende auto's zich aan hun omgeving kunnen aanpassen.

En met Nirenberg Neuroscience, gespecialiseerd in machinevisie, wil het 'humanoïde intelligentie' naar de zelflerende software van zijn autonoom rijdende auto's brengen. Dr. Sheila Nirenberg ontrafelde als eerste de neurale code die het oog gebruikt om visuele informatie naar de hersenen te zenden. Civil Maps moet helpen betere 3D-kaarten te genereren.

Om zijn doel te bereiken schroeft de autoproducent zijn testprogramma de komende jaren gevoelig op. Nog dit jaar verdrievoudigt het aantal experimentele testvoertuigen, van 10 naar 30 Fusion Hybrids, 'nu al de grootste testvloot ter wereld'.

Ford wil bovendien gaan voor volledig autonoom rijdende auto's, zonder stuurwiel of pedalen. Het deelt die ambitie met het ambitieuze Google, daar waar andere automerken, en ook Tesla, eerder voor halfautomatisch technologieën lijken gekozen te hebben, met hulpfuncties zoals automatisch parkeren of van baanvak wisselen.