Installatie Gemini Offshore Windpark volledig voltooid

Van Oord’s offshore installatieschip heeft onlangs de laatste windturbine van het Gemini Offshore Windpark geïnstalleerd. Hiermee is de installatie van in totaal 150 windturbines voltooid.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #Gemini, #Gemini windpark, #Siemens, #Van Oord, #windenergie, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - Van Oord en Siemens waren verantwoordelijk voor de plaatsing van de windturbines. De installatie verliep geheel volgens schema.

Matthias Haag, CEO Gemini: "Na een voorspoedige installatie van de fundaties, de offshore high voltage-stations en 210 kilometer exportkabels, is ook de turbine-installatie volgens planning verlopen."

De Nederlandse CO2-uitstoot zal door het windpark naar verwachting met 1,25 miljoen ton per jaar afnemen. Daarmee draagt Gemini bij aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame energie van Nederland en de Europese Unie.

Behalve aandeelhouder van het project, is Van Oord ook de EPC contractor (engineering, procurement en construction). Dit omvat het leveren en installeren van de funderingen, de gehele elektrische infrastructuur, waaronder de off- en onshore high voltage stations, de kabels en de installatie van de windturbines.