Emerson Electric neemt Valves & Controls divisie van Pentair over

Zowat gelijktijdig met verkoop van Leroy-Somer en Control Techniques aan Japanse Nidec, neemt Emerson Electric voor 3,15 miljard dollar de Valves & Controls activiteiten van Pentair over.

Trefwoorden: #control techniques, #Emerson, #emerson electric, #leroy-somer, #nidec, #overname, #pentair, #tyco

Lees verder

Nieuws

( Foto: Emerson Electric )

ENGINEERINGNET.BE - De inkt onder het verkoopscontract met Nidec was nog niet droog (zie leestip onderaan), of Emerson Electric laat weten zijn handtekening gezet te hebben onder een ander strategisch contract, in dit geval voor de aankoop van de Valves & Controls activiteiten van het in Manchester gevestigde Pentair.

Pentair kwam in 2012 in het bezit van deze activiteiten via een fusie met de Flow Controls divisie van Tyco International, maar schuift ze amper vier jaar later door naar Emerson. De Pentair Valves & Controls divisie is gevestigd in het Zwitserse Schaffhausen en was in 2015 goed voor een zakencijfer van 1,8 miljard dollar.

Volgens CEO en bestuursvoorzitter Randall Hogan wil Pentair zich voortaan nog uitsluitend focussen op drie marktsegmenten, waarvan hij in volgende jaren een gezonde groei verwacht: Water Quality Systems, Flow & Filtration Solutions, en Technical Solutions.

Voor de aankoop legt Emerson 3,15 miljard dollar op tafel. Ter vergelijking: voor de verkoop van Leroy-Somer en Control Techniques ontving het 1,2 miljard dollar.

Emerson Electric zelf wil zich toespitsen op industriële automatisering en is volop bezig met de in juni 2015 aangekondigde reorganisatie van zijn strategische portfolio. In totaal verkocht Emerson in dat kader al voor 5,2 miljard aan strategische assets, waaronder - naast de twee bovengenoemde bedrijven - ook zijn divisie Network Power.