Verkoop Punch Powertrain aan Chinese groep Yinyi afgerond

Gimv heeft gemeld dat de verkoop van Punch Powertrain aan de Chinese groep Yinyi, die begin maart werd aangekondigd, succesvol werd afgrond.

Trefwoorden: #continu variabele transmissie, #continu variabele transmissie-technologie, #CVT, #GIMV, #investering, #investeringsmaatschappij, #Punch Powertrain, #transmissie, #Yinyi

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Als pionier van de continu variabele transmissie-technologie (CVT) in de jaren zeventig heeft Punch Powertrain de afgelopen jaren een belangrijke positie verworven in de snelgroeiende Chinese en Aziatische automarkten, waarop het zijn producten, gedurende veertig jaar CVT-ontwikkeling, heeft afgestemd.

Het bedrijf heeft ook veel geïnvesteerd in hypermoderne hybride en elektrische aandrijvingstechnologie. De positie van de onderneming wordt versterkt door de toenemende focus op brandstofefficiëntie en emissiereductie in de wereldwijde automarkten, vooral in het groeiende stedelijke verkeer.

In maart 2010 verwierf Gimv bij een kapitaalverhoging een aandeel van 46% in Punch Powertrain. In december 2013 werd, samen met de andere aandeelhouders (met name LRM, Capricorn en management), 30% van hun belang aan het Chinese New Horizon Capital verkocht.

Sinds de investering in 2010 is de omzet quasi vervijfvoudigd tot 326 miljoen euro in 2015. Terzelfdertijd groeide het aantal werknemers aan van 210 tot meer dan 1.200 FTEs. Het klantenbestand werd enorm uitgebreid en het productenaanbod verruimd.

Dit jaar verwacht men een omzetgroei van 35%, wat wordt ondersteund door de cijfers over de eerste zes maanden van het boekjaar. Vandaag wijst het grootste orderboek ooit op het toenemende aantal voertuigen dat in de komende jaren zal worden geproduceerd met de hun transmissies.

Bovendien wil het bedrijf blijven inzetten op innovatie en is het momenteel volop zijn productiecapaciteit aan het uitbreiden in China en Europa.

De afronding van deze transactie heeft voor Gimv een positieve impact van ongeveer 44 miljoen euro.


Over Yinyi
Het werd opgericht in 1994 en is een privéconglomeraat dat actief is in diverse sectoren. Yinyi behoort tot de 500 belangrijkste bedrijven van China en is een toonaangevende vastgoedontwikkelaar.

De groep is ook actief in vastgoedbeheer, mijnbouw, de automobielindustrie, halfgeleiders en de handel in metalen en grondstoffen. In 2014 realiseerde de groep een omzet van 7,6 miljard euro.