MIROM Roeselare breidt zijn warmtenet fors uit

Het warmtenet van MIROM Roeselare zal tegen de zomer van 2017 uitbreiden met drie vertakkingen. Dit nieuwe traject van 10 km betekent een verdubbeling van het bestaande net.

Trefwoorden: #afvalverbranding, #groene energie, #MIROM Roeselare, #Sweco Belgium, #warmtenet

Lees verder

nieuws

( Foto: MIROM Roeselare )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de uitbreiding naar de KMO-zone West staat Sweco Belgium in voor het gehele ontwerp (in­clusief on-site aanpassingen) en de werfopvolging, alsook voor het opmeten en digitaliseren van het bestaand warmtenet.

MIROM Roeselare is al sinds 1986 bezig met warmtenetten. Toen konden twintig organisaties genieten van deze groene warmte, goed voor een besparing van 2,6 miljoen liter stookolie.

Door het veranderende energiebeleid wordt dit warmtenet sinds 2010 stelselmatig uitgebreid en rechtstreeks aan woonwijken en hoogbouw aangesloten. Hierdoor stond het mee aan de wieg van de stichting Warmtenetwerk Vlaanderen.

Deze stichting is een breed samengesteld platform, dat het gebruik van fossiele energie en de uitstoot van broeikasgassen wil verminderen door collectieve warmte- en koudenetten te bevorderen.