Volvo test autonome vrachtwagen in Zweedse Boliden-lijn

Volvo Trucks gaat het komende anderhalf jaar zelfrijdende vrachtwagens in dagelijkse werkomstandigheden testen in de Boliden-mijn in het Zweedse Kristineberg.

Trefwoorden: #autonome vrachtwagen, #Boliden-mijn, #Volvo Trucks, #zelfrijdende vrachtwagen

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Truks )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze tests wil de constructeur onderzoeken hoe deze technologie kan bijdragen tot een veilig en productief transport in moeilijke, geografisch afgebakende gebieden.

Claes Nilsson, President van Volvo Trucks: "Dankzij onze samenwerking met Boliden komt de ontwikkeling van autonome voertuigen in een opwindende nieuwe fase terecht. Het is de eerste keer dat zelfrijdende vrachtwagens ondergronds worden getest in normale omstandigheden en de resultaten zullen waardevolle input leveren."

Toen het bedrijf eerder dit jaar zijn autonome vrachtwagen onthulde, kon het merk op heel wat interesse rekenen in de sector. Het onderzoeks- en ontwikkelingsproject waarvan deze vrachtwagen deel uitmaakt, heeft aangetoond dat zelfrijdende vrachtwagens een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren tot de efficiëntie en productiviteit van transportactiviteiten.

De testsite in kwestie is de Boliden-mijn in Kristineberg in het noorden van Zweden. Hier zullen de allereerste autonome vrachtwagens deze herfst worden ingezet. Het komende jaar zal het project geleidelijk aan worden uitgebreid met nog eens drie van dergelijke voertuigen.

De voertuigen die in de mijn worden gebruikt, zijn in serie gebouwde FMX-vrachtwagens die zijn uitgerust met nieuwe functies. Zo omvatten ze een systeem van radar- en lasersensoren.

Dat systeem wordt in eerste instantie gebruikt om de geometrie van de mijn te analyseren en een kaart aan te maken van de route die de vrachtwagen moet volgen. Die informatie wordt vervolgens gebruikt om de stuurinrichting, schakelovergangen en snelheid van het voertuig te regelen.

Bij elke nieuwe rit scannen de sensoren voortdurend de ruimte rond de vrachtwagen en optimaliseren ze zowel de activiteiten als de route.

De technologie die in de autonome vrachtwagens wordt gebruikt, maakt het mogelijk om de logistiek in de mijn op een geheel nieuwe manier te optimaliseren. De trucks kunnen continu samenwerken en dankzij de nauwkeurige routeplanning en stabiele snelheid is er geen file en kunnen de laad- en lostijden worden ingekort.