Toekomst Holst Centre komende jaren verzekerd door brede financiering

Economische Zaken, topsector High Tech Systemen & Materialen, de provincie Noord Brabant en TNO hebben de handen ineen geslagen om de toekomst van Holst Centre te verzekeren.

Trefwoorden: #development, #draadloze sensoren, #financiering, #Holst Centre, #imec, #ontwikkeling, #research

Lees verder

research

( Foto: Holst Centre )

ENGINEERINGNET.NL - Dankzij deze financiering kan de R&D-organisatie, samen met het bedrijfsleven, verder gaan met de ontwikkeling van draadloze sensoren en flexibele elektronica.

Alle partijen samen investeren de komende 2 jaar 6 miljoen euro, bovenop de reeds toegezegde middelen uit de EZ begroting. Vorige maandag ondertekenden de betrokken partijen de financieringsovereenkomst in het Holst Centre op de High Tech Campus in Eindhoven.

Jos Keurentjes (RvB TNO) toonde zich namens imec, de Vlaamse partner in het Holst Centre, en TNO dankbaar voor de steun die deze partijen aan het Holst Centre verlenen.

"Door gezamenlijk te investeren in open innovatie en de bedrijven en publieke instellingen die elkaar daar vinden, zijn de Nederlandse bedrijven weerbaarder en sterker in de wereldwijde concurrentie", aldus Keurentjes.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken stelde dat tot het moment dat R&D projecten van Holst Centre kunnen oogsten, publieke financiering nodig blijft. Om die reden hebben de partijen de handen ineen geslagen voor een overbruggingsfinanciering voor 2017 en afspraken gemaakt die voor de komende jaren de voortgang van Holst Centre garandeert.

De ondertekening vandaag van het convenant waarin deze afspraken zijn vastgelegd, is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Een samenwerking met een gewenst hefboomeffect waardoor de bijdrage van de industrie verder zal toenemen tot een niveau waarbij de publieke middelen minder dan 50% van de totale begroting zullen bedragen.

De publieke partners van Holst Centre maakten eerder al afspraken over de financiering vanaf 2019. Nu zijn de partners ook overeengekomen hoe zij het onderzoek in 2017 en 2018 financieren.

De betrokken partijen brengen gezamenlijk 6 miljoen bijeen voor bijkomende financiering van Holst Centre voor de komende 2 jaar, waarbij TKI HTSM 1 miljoen, het Ministerie van Economische Zaken 1,5 miljoen, de Provincie Noord-Brabant 2 miljoen en TNO 1,5 miljoen ter beschikking stellen.