Collectief ontslag bij studiebureau van NMBS Eurostation

Van de 172 vooral technische werknemers staan er bij NMBS-dochter Eurostation "door een gevoelige daling van de omzet" een veertigtal jobs op de tocht. "De omzetdaling zal nog verscherpen".

Trefwoorden: #diabolo, #eurostar, #eurostation, #ingenieursbureau, #nmbs, #studiebureau

Lees verder

HR

( Foto: Fabricom, Diabolo-project )

ENGINEERIGNNET.BE - Het NMBS-studiebureau Eurostation meldt over te zullen gaan tot het collectief ontslag van een deel van zijn personeel. Bij het technische bureau werken in hoofdzaak ingenieurs en architecten. Het gaat om het ontslag van een veertigtal van de in totaal 172 werknemers, of bijna een kwart van het personeelsbestand.

Eurostation is binnen de NMBS-spoorwegmaatschappij een multidisciplinair studiebureau dat projecten ontwerpt en uitvoert. Het in 1992 opgerichte bedrijf is meer bepaald gespecialiseerd in de studie, ontwikkeling, realisatie en het onderhoud van spoorstations, HST-terminals en spoorweggebonden projecten in de ruimste zin van het woord.

Tot haar realisaties behoren de renovatie van Antwerpen-Centraal, de Diabolo-tunnel in Zaventem, de Eurostar-terminal in Brussel-Zuid, maar ook bijvoorbeeld het hoogtechnologische gebouw voor het datacenter in Muizen.

Als reden voor het collectief ontslag wordt verwezen naar 'een gevoelige daling van de omzet'. Die zal naar verluidt in de volgende jaren nog verscherpen door een vermindering van het aantal opdrachten en verminderde prestaties voor vastgoedprojecten'.

Aangezien meer dan 10 procent van het personeel mogelijk betrokken is, wordt een informatie- en consultatieprocedure opgestart, overeenkomstig de wettelijke bepalingen.