Tessenderlo Group: bouw nieuwe Thio-Sul fabriek in Rouen zit op schema

"De vraag naar vloeibare messtoffen stijgt", meldt Belgische Tessenderlo Group. Twee nieuwe productievestigingen in Frankrijk en de VS moeten zijn wereldwijde marktpositie verstevigen.

Trefwoorden: #ammoniumsufaat, #landbouw, #meststof, #rouen, #tessenderlo, #tessenderlo group, #Thio-Sul

Lees verder

Techniek

( Foto: Tessenderlo Group )

ENGINEERINGNET.BE - Tessenderlo Group gaat in de toekomst sterk inzetten op de productie van vloeibare meststoffen. Momenteel heeft het daarvoor twee bouwprojecten lopen: een eerste in Rouen en een ander in East Dubuque in Illinois. Beide plants zullen Thio-Sul produceren.

De nieuwe installaties in Frankrijk worden geïnstalleerd op de Grand Quevilly-site van Borealis. Het geproduceerde Thio-Sul (ammoniumthiosulfaat/ATS) is een product dat gebruikt zal worden voor de bemesting van grootschalige gewassen en voor de kweek van bomen en groenten. Vloeibare meststoffen vormen een aanvulling op zwavelnutriënten en beperken stikstofverlies. De nieuwe fabriek zal ongeveer 20 mensen tewerkstellen.

Het gaat om de eerste fabriek van Tessenderlo Group voor dit product op Europees grondgebied. Tot nu importeerde de onderneming het uit de VS, "maar de vraag in Europa gaat in stijgende lijn en we willen dichter bij onze afnemers produceren".

OP DE FOTO
De ceremonie ter gelegenheid van de bouw van de nieuwe vloeibare meststoffenfabriek van Tessenderlo Group in Rouen werd bijgewoond door Stefaan Haspeslagh (voorzitter raad van bestuur Tessenderlo Group), Geert Gyselinck (BU Director Tessenderlo Kerley International), Guillaume Bachelay (Afgevaardigde Seine Maritime), Frédéric Sanchez (Président Rouen Métropole), Anne-Laure Marteau (Regionaal Afgevaardigde) en Marc Massion (burgemeester Grand Quevilly).