Voka lanceert proefproject leren op de werkvloer

Samen met twee scholen en acht industriële bedrijven lanceert Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland dit schooljaar drie verkennende projecten als opstap naar duaal leren.

Trefwoorden: #Antwerpen, #duaal leren, #knelpuntberoepen, #proefproject, #Voka, #Waasland

Lees verder

Opleiding

( Foto: Voka )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens het kick-off moment werd een officiële samenwerkings­overeenkomst getekend tussen de Kamer Antwerpen-Waasland, het Stedelijk Lyceum Meir uit Antwerpen en het Gemeentelijk Technisch Instituut uit Beveren.

Het proefproject wordt uitgerold in drie opleidingen: de sense-richting Productie- en procestechnologie, en de 7de jaars opleidingen Industrieel onderhoud en Pijpfitten, lassen en monteren.

Luc Luwel, bestuurder van de Kamer Antwerpen-Waasland: ‘De procesindustrie kampt al jaren met dezelfde knelpuntvacatures voor productieoperatoren, lassers en onderhoudstechnici. Omdat we als ondernemersorganisatie sectoroverschrijdend zijn, beslisten we om naast de gesubsidieerde proeftuinen duaal leren, een eigen initiatief te starten.’

Zowel in Antwerpen als in het Waasland stonden niet minder dan acht grote bedrijven klaar, die hun werkvloer een heel schooljaar wilden openstellen voor leerlingen uit het technisch- en beroepssecundair.

Het gaat om Actemium (VINCI Energies), Bilfinger ROB, Boost Nutrition, Cargill, Gudrun Chocolates, Maintenance Partners, Monsanto en Umicore. Samen met het Stedelijk Lyceum en het GTI Beveren vormden ze het voorbije jaar een coalition of the willing.

Onder regie van de Kamer werden er lokale partnerschappen gevormd die maand na maand samenkwamen om alle praktische details uit te werken.

In juni werd het voortraject beëindigd. Voor de sense-opleiding van het Antwerpse lyceum Meir betekent dit dat de leerlingen dit schooljaar hun kennis en competenties zullen aanscherpen via intensieve stage- en coachingsweken op de bedrijven.

Voor de twee specialisatieopleidingen van het GTI Beveren moet er nog een aantal praktische aspecten worden uitgeklaard. Maar ook hier is het de bedoeling om het traject vanaf maart al een eerste keer op beperkte schaal uit te testen.