Nieuwe prijs voor innovatieve droogtechnologie: Dry Trophy

De Vereniging Nederlandse Werkgroep Drogen reikt op 21 november 2016 de Dry Trophy uit aan de meest opmerkelijke vernieuwing in droogtechnologie.

Trefwoorden: #droogtechnologie, #Dry Trophy, #innovatie, #Vereniging Nederlandse Werkgroep Drogen

Lees verder

Techniek

( Foto: Vereniging van de Nederlandse Werkgroep Drogen )

ENGINEERINGNET.NL - Doel van deze prijs is spraakmakende ontwikkelingen op het gebied van de droogtechnologie te stimuleren. Het brengt zo vernieuwing voor het voetlicht.

De winnaar ontvangt de Dry Trophy 2016 en 1.250 euro tijdens het jaarlijkse symposium van de Vereniging Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD). Dit vindt plaats op 21 november 2016 in hotel De Wereld in Wageningen.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen, die tot 10 oktober kunnen worden ingezonden. Het gaat daarbij om onder meer innovatie, duurzaamheid, marktkansen en de toegevoegde waarde voor de gebruiker.

De jury bestaat uit: David Hollestelle (IP&D Experts, secretaris NWGD), Marnix Morskate (process operations RFC, FrieslandCampina), Perry Verberne (directie Van Beek Schroeftransport), Jos Verleg (hoofdredactie BULK)

De NWGD richt zich op ontwateren en drogen van materialen. Het is één van de innovatienetwerken die opgezet zijn om de procesindustrie in Nederland te ondersteunen.

Het gaat daarbij om alle industrie die op een of andere manier materialen procesmatig verwerkt: olie & gas, chemie, farmacie, voeding & drank, biotechnologie, bio-based materialen, pulp & papier en afval.

Andere innovatienetwerken zijn NL GUTS dat gericht is op scheidingstechnologieën, en PIN-NL dat zich bezighoudt met het intensiveren van processen.