Coolrec Frankrijk verwerft WEEELABEX-certificaat

Coolrec heeft als recyclingbedrijf voor elektrische en elektronische apparatuur op haar locatie in het Franse Lequin het zogeheten WEEELABEX-certificaat verworven.

Trefwoorden: #certificering, #Coolrec, #recyclage, #recycleren, #WEEE, #WEEELABEX

Lees verder

Techniek

( Foto: Coolrec )

ENGINEERINGNET.NL - Met dit belangrijke certificaat verstevigt Coolrec nadrukkelijk haar positie als partner voor de recycling van WEEE en metaal-plastic combinaties in Europa.

WEEELABEX staat voor Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence en is een initiatief van het Europese WEEE Forum. Nederland heeft als één van de eerste landen verwerking volgens de WEEELABEX-regels verplicht gesteld.

Doorslaggevend voor de certificering zijn met name de hoge recyclingpercentages die het bedrijf realiseert en het uitstekende kwaliteitsniveau van de herwonnen grondstoffen. Het label focust met name op procescontrole, continue verbetering en het maximaal terugwinnen van waardevolle secundaire grondstoffen.

Coolrec-directeur Arjen Wittekoek: "Deze certificering voor onze recyclingactiviteiten in Frankrijk is geen verplichting, maar borgt wel de hoogst mogelijke kwaliteit van hoogwaardige herwonnen kunststoffen. Ons bedrijf is binnen Europa één van de weinige bedrijven die maar liefst 98% van bijvoorbeeld oude koelkasten nuttig in te zetten als nieuwe grondstof, waarbij de hoogste veiligheids- en duurzaamheidsnormen worden gehanteerd."