HoGent start met bouw van hoogtechnologisch Gebouw T

Op de vroegere site van het textielinstituut aan de Voskenslaan verrijst Gebouw T, een hoogtechnologische en architecturale parel voor de studenten van de faculteit Mens en Welzijn.

Trefwoorden: #architectuur, #faculteiten, #Gebouw T, #HoGent, #hoogtechnologisch

Lees verder

Opleiding

( Foto: studiebureau Sadar+Vuga )

ENGINEERINGNET.BE - Gebouw T is ontworpen door het studiebureau Sadar+Vuga. Het bureau focust vooral op een open innovatieve en architecturale stadsbouw.

Het nieuwe gebouw zal in een groene omgeving liggen, met bomenrijen en groenpartijen. Een groene long zal tot aan de ringvaart lopen en publiek toegankelijk zijn.

Het interieur wordt een open en hybride studielandschap waar studenten, lectoren en onderzoekers kunnen werken en studeren. De centrale binnenruimte zal open ruimtes bevatten met leslokalen, auditoria en kantoren en er komt een soepele overgang tussen de verschillende verdiepingen om het ruimtegevoel te accentueren.

Er is ook in een groene klimaatregeling voorzien en de nutsvoorzieningen zijn aangepast aan de moderne behoeften en ecologische normen, waardoor ze een optimaal, zuinig en duurzaam comfort garanderen.

In de periode oktober 2016 - maart 2017 wordt het oude gebouw gesloopt en in het voorjaar 2017 gaat de ruwbouw van start. De binnenafwerking start begin 2018 en eindigt in het voorjaar 2019.

Als alles volgens plan verloopt kunnen de studenten bij de start van het academiejaar 2019-2020 hun intrek nemen in Gebouw T.