Fusie tussen onderzoeksinstellingen imec en iMinds afgerond

Sinds gisteren is de fusie tussen onderzoeks-instellingen imec en iMinds (aangekondigd in februari) een feit. De notariële akte van de fusie werd officieel ondertekend.

Trefwoorden: #fusie, #imec, #iMinds, #Industrie 4.0, #Internet of Things, #IoT, #nanotechnologie

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - iMinds vzw houdt daardoor op te bestaan, maar de activiteiten krijgen een nieuwe doorstart binnen imec dat zo een uniek hightech onderzoekscentrum wordt voor de digitale economie dat sterker staat dan ooit.

Dankzij de verbreding van het onderzoeks- en samenwerkingsaanbod ontstaat er een uniek onderzoekscentrum dat tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van nano-elektronica en uitblinkt door zijn kennis in software en ICT.

Het vernieuwde imec brengt bijna 3.500 wetenschappers van over de hele wereld samen om in elk van die toepassingsgebieden het onmogelijke mogelijk te maken.

Het beschikt over een unieke infrastructuur (waaronder 12.000 m² aan clean rooms, de meest geavanceerde toestellen voor het onderzoek naar microchiptechnologie en de modernste bio-, netwerk- en beeldvormingslabo’s). Alsook een uitgebreid netwerk van lokale en internationale industriele en universitaire partners waarmee intensief wordt samengewerkt.

In het kader van de fusie werd ook de Raad van Bestuur van imec uitgebreid met bestuursleden met iMinds-expertise.

De leden van de Raad van Bestuur zijn Michel Akkermans, Brigitte Boone, Ann Caluwaerts, Caroline Pauwels, Lieven Danneels, Antoon De Proft (voorzitter), Georges Gielen, Tom Heyman, André Oosterlinck (ondervoorzitter), Karen Maex, Gerard Van Acker en Rik Van de Walle.