Borealis onderzoekt haalbaarheid nieuwe fabriek in Kallo

Borealis gaat de haalbaarheid onderzoeken van een nieuwe propaan-dehydrogenatie-fabriek (PDH). De fabriek zou in de bestaande productievestiging van in het Antwerpse Kallo worden gebouwd.

Trefwoorden: #Borealis, #Kallo, #PDH, #productie, #productievestiging, #propaandehydrogenatie

Lees verder

Techniek

( Foto: © Borealis )

ENGINEERINGNET.BE - De haalbaarheidsstudie zal de komende negen maanden worden uitgevoerd. We verwachten dat de uiteindelijke investeringsbeslissing in het derde kwartaal van 2018 zal vallen. De fabriek zou dan in de tweede helft van 2021 worden opgestart.

Met een geplande productiecapaciteit van 740 kiloton per kalenderjaar zou deze nieuwe PDH-fabriek een van de grootste en efficiëntste faciliteiten ter wereld worden. De keuze viel op de locatie in Kallo vanwege de uitstekende logistieke positie en ervaring in de productie en behandeling van propyleen.

Thomas Van De Velde, Borealis Vice President, Hydrocarbons & Energy: “In Europa neemt de vraag naar propyleen toe, terwijl de groei van het aanbod van stoomkrakers en raffinaderijen vertraagt. Nu de markt steeds krapper wordt, is een on-purpose investering in propyleen nodig.”