Euroports investeert 10 miljoen euro in haven Gent

Euroports investeert 10 miljoen euro in een nieuwe loods aan het Sifferdok in de haven van Gent. Hiermee zal het er tegen midden 2017 zijn opslagcapaciteit tot 85.000 ton verdubbelen.

Trefwoorden: #bulkgoederen, #Europort Belgium, #Euroports, #haven Gent, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Haven Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Door de schaalvergroting zal Euroports zijn klanten sneller en flexibeler kunnen bedienen. De nieuwe loods komt op de plaats van de opvallende en bekende in roze en blauw geverfde loodsen die in september worden gesloopt.

De grond die het Havenbedrijf Gent aan Euroports verhuurt, werd met twee hectare uitgebreid tot ruim 7 hectare. Het Havenbedrijf wil niet enkel nieuwe bedrijven aantrekken, maar ook de bestaande bedrijven ondersteunen en aanmoedigen om te blijven investeren in de haven van Gent.

De Gentse haven kan bogen op een rijke mix van activiteiten, maar is van oudsher een bulkhaven. Gent is al verschillende jaren op rij de grootste drogebulkhaven van het land. In 2015 werd 16,7 miljoen ton droge bulk (waaronder meststoffen en mineralen) aan- en afgevoerd. Droge bulk is daarmee goed voor bijna twee derde van het volume via zeevaart.

Voor Euroports is Gent een belangrijke speler in hun Europese netwerk van bulkterminals. In 2015 investeerde het bedrijf nog in een nieuwe kraan. De investering in de nieuwe bulkloods is een logische volgende stap om verder te groeien in deze sector.

Naast opslag zal voortaan ook zeef- en opzakactiviteiten aangeboden worden. Half 2017 zullen de nieuwe loodsen in gebruik worden genomen.


Over Euroports Belgium
Het bedrijf is één van de grootste Europese havenbedrijven die jaarlijks ongeveer 50 miljoen ton droge bulk en stukgoed behandelt. Via een netwerk van 22 haventerminals in Europa en 3 in China aangevuld met een uitgebreide portfolio van logistieke diensten zoals transport, expeditie en activiteiten met toegevoegde waarde wordt ernaar gestreefd de voorkeurspartner te zijn voor maritieme ‘supply chain’ oplossingen.