Solar Team Twente wint European Solar Challenge en verslaat Testa S

Het Solar Team Twente liet de twaalf concurrenten achter zich en versloeg bovendien een Tesla Model S. Zonneauto Red One was daarmee zowel de snelste als de zuinigste deelnemer.

Trefwoorden: #Bridgestone World Solar Challenge, #European Solar Challenge, #Solar Team Twente, #Tesla

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - De 24 uurs race ging zaterdag 24 september van start en het studententeam uit Twente eindigde zondag met vijf rondes voorsprong op de Tesla en zestien op de nummer drie.

Jeroen Minnema, strateeg van Solar Team Twente: “De belangrijkste factor in deze race was de strategie. Het was een hele uitdaging om voor het eerst ook ‘s nachts te rijden met Red One, die natuurlijk gemaakt is om te blijven rijden op zonne-energie.”

De Twentse zonnewagen Red One is gebouwd voor constante snelheden. Door de vele bochten in het circuit was dit niet mogelijk en dat maakt de winst extra bijzonder.

Tijdens de race moesten de zonnewagens opboksen tegen het meest eco-vriendelijke elektrische model van Tesla. Dit is de meest energie-efficiënte auto op de particuliere markt van dit moment. De Red One bleek een geduchte concurrent.

In de tweejaarlijkse World Solar Challenge in Australië en deze European Solar Challenge wordt er onderscheid gemaakt tussen een Cruiser klasse en een Challenger klasse. De Cruiser klasse bestaat uit auto’s die gemaakt zijn voor particulier gebruik en comfort.

Deze zijn dan ook wendbaarder en kunnen snel optrekken, belangrijke eigenschappen op een circuit. De challenger klasse is ontworpen op efficiëntie en snelheid, maar niet op optrekken en scherpe bochten. Red One valt in de laatste klasse.

Van 8 tot 15 oktober 2017 neemt Solar Team Twente deel aan de Bridgestone World Solar Challenge.


(bron en foto: Solar Team Twente)