IADC Safety Award 2016 gewonnen door DEME (+video)

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het IADC, die onlangs plaatsvond in het Portugese Cascais, werd de IADC Safety Award van 2016 aan DEME uitgereikt.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #IADC, #IADC Safety Award

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - DEME mocht deze prijs in ontvangst nemen voor het initiatief van de “verbeterde verzamelplaats bij noodsituaties aan boord” van het jack-up vaartuig ‘Neptune’.

Elk jaar zet IADC (International Association of Dredging Companies) één van haar leden in de bloemetjes voor uitstekende resultaten op het vlak van veiligheid. Met de Safety Award wil IADC haar leden aansporen om veiligheid op de werkplek te verbeteren. Ook wil IADC bedrijven die sterk begaan zijn met veiligheid belonen.

De verzamelplaats aan boord van de ‘Neptune’ werd verbeterd door genummerde cirkels op het dek te schilderen. Dit zorgt voor efficiëntere reacties bij oefeningen en noodsituaties, waarbij men snel kan zien hoeveel mensen er reeds op de verzamelplaats staan en hoeveel er nog ontbreken, en zelfs wie de ontbrekende personen zijn.


De andere genomineerden:
Jan De Nul Australië, Van Oord, J.F. Brennan, Royal Boskalis Westminster, Royal IHC, Penta-Ocean Construction, Van Oord en Damen Dredging Equipment.