Lotus Bakeries bouwt nieuwe fabriek in de Verenigde Staten

Om de groei van de Lotus Biscoff te ondersteunen, wordt niet alleen een extra productiehal in België gebouwd, maar ook een volledig nieuwe speculoosfabriek in de Verenigde Staten.

Trefwoorden: #koekjes, #koekjesfabriek, #Lotus Bakeries, #productie, #Verenigde Staten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Lotus Bakeries )

ENGINEERINGNET.BE - In de Amerikaanse fabriek zal Lotus Bakeries hun unieke speculooskoekje produceren dat de afgelopen 84 jaar enkel in Lembeke werd gemaakt werd.

De koekjesproducent overweegt om zijn eerste speculoosfabriek in de Verenigde Staten op te zetten in Mebane, North Carolina. De gesprekken met de lokale overheden over dit investeringsproject zijn in een ver gevorderd stadium. De bouw van de fabriek zou in de eerste helft van 2017 starten en in 2019 zou ze operationeel zijn.


(EJ)

ACHTERGROND
Lotus Bakeries is wereldwijd actief in het traditionele en gezonde segment van tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Nākd, Trek, BEAR en Urban Fruit.

De hoofdzetel bevindt zich in Lebbeke en daarnaast zijn er productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden, alsook zeventien eigen verkooporganisaties in Europa, Amerika en Azië. Verder wordt samengewerkt met commerciële partners in een veertigtal landen wereldwijd.

De firma telt ongeveer 1.350 medewerkers die in 2015 een omzet van 411,6 miljoen euro realiseerden.