VPK neemt Scandinavische verpakkingsgroep Peterson Packaging over

VPK Packaging Group heeft de Scandinavische verpakkingsgroep Peterson Packaging overgenomen, waardoor het bedrijf de kaap van 1 miljard euro omzet overschrijdt.

Trefwoorden: #duurzaam, #golfkartonverpakking, #milieuvriendelijk, #overname, #Peterson Packaging, #Scandinavië, #verpakking, #VPK Packaging Group

Lees verder

Techniek

( Foto: VPK )

ENGINEERINGNET.BE - De zes golfkarton verwerkende sites, uit de Scandinavische verpakkingsgroep Peterson Packaging, zullen geleid worden als één afzonderlijke business unit binnen de VPK groep, onder de brand Peterson.

Het produceren van duurzame en milieuvriendelijke golfkartonverpakking is VPK’s kernactiviteit. De acquisitie breidt deze activiteit verder uit op Scandinavisch grondgebied. Van de zes sites zijn er drie gelegen in Noorwegen (twee in Sarpsborg en een in Sykkylven), twee in Zweden (Bäckefors en Norrköping) en een in Denemarken (Randers).

De totale omzet van de overgenomen golfkartonactiviteiten in Scandinavië bedraagt 150 miljoen euro.

De overname van de Scandinavische activiteiten past naadloos binnen de geografische uitbreidingsstrategie. Door het combineren van greenfield start-ups in gebieden met marktgroei en overnames in economisch meer gestabiliseerde regio’s, weet de groep een sterke groei te realiseren met uitgebalanceerd risicoprofiel.

CEO Pierre Macharis: “Peterson Packaging is een gevestigde leverancier in Scandinavië, met belangrijke klanten in sleutelmarkten zoals voeding, drank en andere consumentengoederen. Met de expertise en ervaring binnen onze groep zullen we deze activiteiten verder uitbouwen en verbeteren waar mogelijk.”