Arriva Nederland plaatst megaorder bij VDL Bus & Coach

Openbaar vervoerbedrijf Arriva Nederland heeft een contract met VDL Bus & Coach getekend voor de levering van in totaal 228 verschillende typen VDL Citea openbaar vervoerbussen.

Trefwoorden: #autobus, #brandstofverbruik, #CO2-uitstoot, #elektrische autobus, #openbaar vervoer, #VDL Bus & Coach

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.NL - Deze bussen worden ingezet binnen de concessies Limburg (166 bussen) en Zuidoost-Fryslân en de Waddeneilanden (62 bussen). Van de 228 voertuigen zijn 30 voertuigen elektrisch.

Theo Toussaint, hoofddirectie VDL Groep: “Het overgrote deel van de bussen zal in Friesland gebouwd worden. De Belgische fabriek in Roeselare produceert ook een aantal voertuigen.”

Het contract omvat verschillende type's openbaar vervoerbussen met als voornaamste kenmerken: een lager brandstofverbruik, een reductie van de CO2 uitstoot en de lagevloerconstructie zorgt voor een optimale toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens.

Voor de Waddeneilanden en de stadsdiensten in Maastricht heeft Arriva gekozen voor 14 elektrische bussen met een lengte van 12 meter en 4 gelede elektrische bussen met een lengte van 18 meter. In Venlo gaan ook 12 elektrische bussen met een lengte van 9,9 meter rijden.

Alle elektrische bussen worden uitgevoerd met een snellaadsysteem via pantograaf.


Over Arriva Nederland:
Het bedrijf, met 5.000 medewerkers, is actief in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland.

Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en is zij actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring.