Gimv heeft een belang van 60% in Acceo verworven

Gimv investeert samen met management in verdere groei van Acceo, een onafhankelijke Franse aanbieder van inspectie- en certificeringsdiensten voor gebouwen.

Trefwoorden: #Acceo, #certificering, #Gimv, #inspectie, #liften, #onderhoud

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot website Acceo )

ENGINEERINGNET.BE - Acceo, opgericht in 2003, richt zich vooral op domeinen die een specialistische kennis vergen, zoals liftinspecties, alsook toegankelijkheids- en energie-efficiëntieaudits van gebouwen.

Het bedrijf heeft de ambitie om in de komende jaren verder te groeien in Frankrijk, nieuwe geografische markten aan te boren en uit te breiden richting nieuwe activiteiten.

Het is een onafhankelijke speler in de wereld van liftinspecties en monitoringdiensten, alsook toegankelijkheids- en energie-efficiëntieaudits. De groep heeft ook een kenniscentrum voor ‘verticaal transport’, waarbij het advies levert bij het ontwerp van liften in nieuwe en bestaande gebouwen.

Hun klanten zijn vastgoedeigenaars in de commerciële of administratieve sector, gemeenten en regionale instanties, scholen en universiteiten, ziekenhuizen, organisaties in de sociale sector en ook gebouwbeheerders.

Acceo heeft zijn hoofdzetel in Gémenos bij Marseille en opereert via 17 zelfstandige kantoren in Frankrijk, België en Spanje. Ondersteund door de toenemende regelgeving voor gebouwen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid, is de omzet over de jaren heen gestegen tot zo'n 18,4 miljoen euro (2015).

Gimv neemt een participatie van ongeveer 60% in de onderneming door de aandelen over te kopen van Ekkio Capital (40%) en door een gedeeltelijke uitkoop van de aandelen in handen van de oprichter en het management. Oprichter/CEO Stéphane Doré en het management blijven aandeelhouder.

Er werden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.