Rheinbahn bestelt nogmaals 80 autobussen bij VDL Bus & Coach

Personenvervoersbedrijf Rheinbahn uit Düsseldorf heeft opnieuw 80 autobussen bij VDL Bus & Coach besteld. Deze order volgt op de 60 stuks, die reeds in 2013 geleverd werden.

Trefwoorden: #autobus, #brandstofverbruik, #Citea LLE, #openbaar vervoer, #Rheinbahn, #VDL Bus & Coach

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Bus & Coach )

ENGINEERINGNET.NL - Bij de VDL-bussen met een lichtgewicht­constructie ligt de focus op vermindering van het brandstofverbruik en de daaruit voortvloeiende emissiereductie. Daarbij voldoen de bussen uiteraard nog steeds aan de hoogste veiligheidsnormen.

De Citea LLE heeft een eigen gewicht van ongeveer 9 ton en verbruikt volgens de eigen ervaringen van Rheinbahn 25% minder diesel dan vergelijkbare producten. De autobus voldoet daarmee aan verwachtingen, die aan voertuigen met hybride en elektrische techniek gesteld worden, zonder dat er hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt.

De keuze voor dit concept is met het oog op de huidige kostendruk een logische stap voor personenvervoersbedrijven, die zich naast het optimaal vervoeren van passagiers ook de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen ten doel gesteld hebben.

Het Duitse Rheinbahn AG verzorgt het openbaar vervoer in Düsseldorf, Meerbusch en uitgestrekte delen van het district Mettmann. Het bedrijf vervoert zo’n 216 miljoen passagiers per jaar.