Israëlische startup Neomatix wint Bright Energy Ideas Challenge 2016

De Israëlische startup Neomatix heeft de eerste editie van Bright Energy Ideas Challenge gewonnen met een innovatief concept voor de verduurzaming van transport.

Trefwoorden: #Bright Energy Ideas Challenge, #Neomatix, #Shell, #slimme mobiliteit, #startup

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jiri Buller/AP images for Shell )

ENGINEERINGNET.NL - De jonge onderneming sleept hiermee 25.000 euro cash en een converteerbare lening van 100.000 euro in de wacht.

In totaal deden 219 internationale startups mee aan Bright Energy Ideas Challenge. Het doel van deze competitie is om kansrijke innovaties op het gebied van slimme mobiliteit te versnellen. Vijf finalisten streden met hun innovaties om de hoofdprijs.

De Israëlische startup Neomatix wist de competitie te winnen met hun concept voor een slimme sensor die de status van de banden in de gaten houdt. De sensor kan onder meer bijdragen aan een reductie van CO2-uitstoot door tijdig te waarschuwen wanneer de bandenspanning te laag is.

Kfir Wittmann, een van de twee oprichters van Neomatix: “De financiële impuls en coaching zijn waardevol voor de verdere ontwikkelingen van de onderneming en zorgen ervoor dat ons concept op korte termijn al echt impact kan gaan hebben.’’

De andere 4 finalisten waren AddVolt (Portgual), Konetik (Duitsland), Trunkrs (Nederland), PickThisUp (Nederland)


ACHTERGROND
Bright Energy Ideas Challenge vond plaats tijdens het Generation Discover festival in Den Haag. Dit festival is onderdeel van het Generation Discover programma waarmee Shell samen met partners de komende jaren jonge generaties wil enthousiasmeren voor technologie en wetenschap, zodat zij straks kunnen bijdragen aan innovatieve oplossingen voor de toekomst.