Fietsliften Sint-Annatunnel krijgen upgrade

In de tweede helft van 2017 ondergaan de iconische fietsliften van de Sint-Annatunnel in Antwerpen een grondige opknapbeurt. De Vlaamse regering heeft hiervoor 2,5 miljoen euro veil.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Fietsliften, #Sint-Annatunnel, #Vlaamse regering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mark Ahsmann - wikimedia )

ENGINEERINGNET.BE - De werken kunnen tot midden 2018 duren. De fietsliften worden drastisch gemoderniseerd, met behoud van hun historisch uitzicht.

Als een lift 's nachts defect was, wat vaak voorkwam, stonden fietsers voor een moeilijke keuze, want de roltrappen werden om 21 uur stilgelegd. De fietsers moesten hun fiets de trappen op dragen, of achterlaten in de tunnel. De onbetrouwbaarheid van de prachtige, maar sterk verouderde liften, was een serieus probleem.

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zorgde dit jaar al voor een voorlopige en gedeeltelijke oplossing, door de werkuren van de roltrappen gevoelig op te drijven, tot 2 uur 's nachts en tijdens evenementenweekends zelfs de hele nacht.


ACHTERGROND
Er zijn ingrijpende werken nodig om de art deco-liften weer optimaal te doen functioneren. Zo moeten er defecte onderdelen vervangen worden, er moet een nieuwe kabel geïnstalleerd worden en de schacht moet volledig gereinigd worden.